DOLAR
32,2726
EURO
34,7994
ALTIN
2.411,93
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
27°C
Antalya
27°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C

Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde

Antalya Bilet…

Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde
REKLAM ALANI
03.04.2024 15:34
0
A+
A-

Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde

Petrol fiyatları 5 ayın zirvesindeki seyrini sürdürürken, OPEC+ komitesinden üretim politikasında değişiklik tavsiyesi gelmedi. Jeopolitik gerilimler ve arz endişeleri Brent petrolü, 90 dolar bandına taşıdı.

Petrol fiyatları, arz endişeleriyle birlikte yukarı yönlü hareketini sürdürdü. Brent petrol, bugün yüzde 1’e yakın artışla 90 dolar sınırına geldi ve ekim ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 86 dolara kadar yükseldi. Fiyatlardaki yükselişte, ABD’de güçlü talep öngörüsü ve küresel petrol arzına ilişkin endişeler etkili oldu. Amerikan Petrol Enstitüsü, ABD’nin ticari ham petrol stoklarının geçen hafta bir önceki haftaya göre 2 milyon 286 bin varil düşüşle beklentiyi bir miktar aştığını öngördü. Piyasa beklentisi stokların 2 milyon varil azalacağı yönündeydi. JEOPOLİTİK GERİLİMLER ARTIYOR Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’nin ticari ham petrol stoklarındaki düşüş öngörüsü, ülkede talebin güçlü seyrettiği algısını güçlendirerek petrol fiyatlarını yukarı yönlü destekledi. Rusya’nın petrol ihracatının daha fazla düşebileceği ihtimalinin güçlenmesi fiyatları yükseltti. İran’ın Şam’daki büyükelçiliğine yönelik gerçekleştirilen saldırıların ardından küresel petrol rezervlerinin çoğunluğunun bulunduğu Ortadoğu’da daha fazla arz kesintisi yaşanabileceğine yönelik endişeler de arttı. ÜRETİMDE DEĞİŞİKLİK TAVSİYE EDİLMEDİ Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya öncülüğünde birlikte hareket eden ülkelerden oluşan OPEC+’ın Ortak Bakanlar İzleme Komitesi (JMMC) bugün yaptığı toplantıda petrol üretim politikasında değişiklik tavsiyesinde bulunmadı. Söz konusu açıklamayı iki OPEC+ kaynağı yaptı. Kaynağın verdiği bilgiye göre JMMC’nin sonraki toplantısı 1 Haziran’da yapılacak. Her iki ayda bir JMMC üretim politikası konusunda tavsiyelerde bulunabildiği gibi gerekli gördüğü takdirde OPEC+ üyelerinin tamamının katıldığı bir toplantı düzenlenmesi çağrısında da bulunabiliyor. Suudi Arabistan ve Rusya öncülüğündeki OPEC+ üyeleri, piyasayı desteklemek için günde 2.2 milyon varillik gönüllü üretim kesintilerini uzatma konusunda geçen ay anlaşmıştı.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI