DOLAR
32,3659
EURO
34,6536
ALTIN
2.381,91
BIST
10.195,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
29°C
Antalya
29°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
24°C

16 ilde Kış Tatbikatı-2024 gerçekleştirildi

Antalya Bilet…

16 ilde Kış Tatbikatı-2024 gerçekleştirildi
REKLAM ALANI
04.04.2024 11:25
0
A+
A-

16 ilde Kış Tatbikatı-2024 gerçekleştirildi

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın 2 yılda bir gerçekleştirilen ve planlı tatbikatı olan Kış Tatbikatı-2024 16 ilde gerçekleştirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın yıllık planlı eğitimleri kapsamında 5 Mart’ta başlayan ve 5 Nisan’da sona erecek olan Kış-2024 Tatbikatı, gözlemci günüyle tamamlandı.
Hazırlıklarına 2 ay önceden başlanan tatbikat, 3’üncü Ordu Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde, 16 doğu ilinde icra edildi.
Tatbikatın fiili atışlı arazi tatbikatı, Kars’taki Şehit İstihkam Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanı’nda gerçekleştirildi, doğu sınırlarında ise fiili sınır güvenliği tatbikatları yapıldı. Ayrıca, Ağrı ve Tatvan’da fiili atışsız arazi tatbikatı düzenlendi.
Tatbikatta hedefler Türk ordusundaki personel tarafından başarıyla imha edildi.
Kış tatbikatı iki yılda bir uluslararası katılımla birliklerin kar ve şiddetli soğuklarda atış dahil, muharebe imkan ve kabiliyetlerini denemek, kış şartlarında arazide yerleşme, barınma, iaşe ve bakım faaliyetlerinde eğitim seviyelerini geliştirmek ve beka kabiliyetini arttırmak, muharebe sahasını tüm boyutlarıyla canlandırmak, ateş ve manevranın senkronizasyonunu geliştirmek, komuta kontrol sistemlerinin kış şartlarında işletilmesini sağlamak ve sınıf okullarından mezun olmuş genç subay astsubayların birlikleri zor şartlarda sevk ve idare etme ve planlama yeteneklerini geliştirmek amacıyla icra ediliyor.
Bu yılki tatbikata; 3’üncü Ordu Komutanlığı ana ast ve bağlı birlik komutanlıkları, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından görevlendirilen komando birlikleri, kara havacılık unsurları, sınıf okulları ile kamu kurum ve kuruluşları katıldı.
Bir aylık süreçte 5 ana faaliyet ve bu faaliyetlere bağlı özel tatbikatlar yapıldı.
Seferberlik tatbikatı 5-6 Mart’ta Ağrı’da, Topçu ve Komando Karma Birlik Eğitimi 18-25 Mart’ta Tatvan’da, Atışsız Tabur Görev Kuvveti Tatbikatı 29 Mart’ta Ağrı’da, Hudut Güvenliğinin Sağlanması Tatbikatları 20 Mart-28 Mart tarihlerinde Ağrı/Doğubayazıt’ta, Atışlı Tabur Görev Kuvveti Tatbikatı 31 Mart’ta Kars’ta gerçekleştirildi.
Tatbikatın seçkin gözlemci günü Şehit İstihkam Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanı’nda 3’üncü Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Tatbikatta hava unsurlarının, görerek ve görmeyerek ateş destek vasıtalarının, tank ve mekanize birliklerinin ve keskin nişancı atışları yapılırken, komando harekatı icra edildi.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI