DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
38°C
Antalya
38°C
Açık
Pazar Açık
38°C
Pazartesi Açık
38°C
Salı Açık
37°C
Çarşamba Açık
35°C

Hamas: Ateşkes görüşmelerinde ilerleme yok

Antalya Bilet…

Hamas: Ateşkes görüşmelerinde ilerleme yok
REKLAM ALANI
04.04.2024 17:03
0
A+
A-

Hamas: Ateşkes görüşmelerinde ilerleme yok

Kahire’deki ateşkes görüşmelerine katılan bir Hamas yetkilisi ateşkes görüşmelerinin çıkmaza girdiğini açıkladı. Hamas yetkisi Osama Hamdan, Hamas’ın esneklik göstermesine rağmen ateşkes görüşmelerinde ilerleme kaydedilemediğini bildirdi. Geçtiğimiz günlerde İsrail heyeti, yeni bir ateşkes taslağını arabulucular aracılığıyla Hamas’a sunmuştu.

Kahire’de ateşkes görüşmeleri sürerken geçtiğimiz günlderde İsrail, Hamas’a sunulmak üzere yeni bir teklif taslağı hazırlandığını duyurdu. Taslağın Hamas yetkililerine sunulmasının ardından ilk açıklama geldi. Görüşmelerde yer alan üst düzey Hamas yetkisi Osama Hamdan, Hamas’ın esneklik göstermesine rağmen ateşkes görüşmelerinde ilerleme kaydedilemediğini bildirdi.

“MÜZAKERELER KISIR DÖNGÜYE SAPLANMIŞ DURUMDA”

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Hamdan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun her iki tarafın da anlaşmaya varmasını önleyen engeller koyduğunu ve İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasıyla “ilgilenmediğini” söyledi. Beyrut’ta düzenlenen basın toplantısında Hamdan, “İşgalci devlet hala kaçıyor ve müzakereler bir kısır döngüye saplanmış durumda” dedi.

ÇABALAR SÜRÜYOR

İsrail heyeti, Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası ve Gazze’de ateşkes için müzakereler kapsamında 31 Mart’ta Mısır’a gitmişti. İsrail kamu yayın kuruluşu KAN, ABD, Mısır ve Katarlı yetkililerin İsrail ile Hamas arasında esir takası ve ateşkes müzakerelerini ilerletmek için geliştirilen çerçeveyi tartışmak üzere bir araya geleceğini bildirmişti.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI