DOLAR
32,3960
EURO
34,7961
ALTIN
2.402,75
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
28°C
Antalya
28°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
26°C

Petrol 5,5 ay sonra kritik seviyeyi aştı | Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? (5 Nisan 2024 petrol fiyatları)

Antalya Bilet…

Petrol 5,5 ay sonra kritik seviyeyi aştı | Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? (5 Nisan 2024 petrol fiyatları)
REKLAM ALANI
05.04.2024 07:57
0
A+
A-

Petrol 5,5 ay sonra kritik seviyeyi aştı | Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? (5 Nisan 2024 petrol fiyatları)

Brent petrol kaç dolar? Brent petrol fiyatı en son ne kadar oldu? Uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarında son durum…

Brent petrol kaç dolar?

Petrol, önceki seansta varil başına 90 dolar eşiğini geçtikten sonra Ortadoğu’da artan gerilimler üzerine yükselişini sürdürdü.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Küresel gösterge Brent, Ekim ayından bu yana en yüksek seviyesine yaklaşarak 91 dolara yükselirken, ABD ham petrolü 87 dolar civarındaydı. İsrail, pazartesi günü Suriye’deki İran diplomatik yerleşkesine düzenlenen saldırının ardından Tahran’ın olası misilleme hazırlıklarını artırdı ve bu da daha geniş bir bölgesel çatışma korkusunu artırdı. Ortadoğu ve Ukrayna’daki jeopolitik gerilimlerin yanı sıra OPEC+’nın arz kısıtlamaları ve sağlıklı talep nedeniyle ham petrol bu yıl yüzde 18 arttı. İsrail ile Hamas arasındaki çatışma, Husilerin Kızıldeniz’de gemi taşımacılığına yönelik saldırılarına yol açarak nakliye maliyetlerini artırdı, ancak şu ana kadar dünya petrol arzının yaklaşık üçte birini oluşturan bir bölgede daha geniş bir savaşa dönüşmedi.

Gazze’de tutulan rehinelerin serbest bırakılmasını öngören İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes görüşmeleri çıkmaza girdi. İsrail ekonomi bakanı, Hamas konusunda arabuluculuk yapması konusunda Katar’a güvenmediğini söyledi. Singapur’daki Vanda Insights’ın kurucusu Vandana Hari, “Gazze savaşından kaynaklanan Ortadoğu gerilimleri muhtemelen ayların en yüksek seviyesinde. Ham petrol Ortadoğu’daki yangın korkusunun primini yansıtıyor” dedi. Bu haftanın başında OPEC+ yılın ilk yarısında arz kesintilerine devam etmeyi tercih ederek küresel piyasaları sıkı tuttu ve fiyatların yükseleceği ihtimalini destekledi. Suudi Arabistan liderliğindeki kilit üyelerden oluşan bir panel, çevrimiçi inceleme toplantısında herhangi bir politika değişikliği önerisinde bulunmadı. Bu, günde yaklaşık 2 milyon varillik üretim kısıtlamasının devam edeceği anlamına geliyor.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI