DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Tayvan depreminde mahsur kalanlar kurtarılmayı bekliyor

Antalya Bilet…

Tayvan depreminde mahsur kalanlar kurtarılmayı bekliyor
REKLAM ALANI
06.04.2024 11:23
0
A+
A-

Tayvan depreminde mahsur kalanlar kurtarılmayı bekliyor

En az 12 kişinin hayatını kaybettiği 7.4’lük Tayvan depreminin ardından kurtarma çalışmaları sürüyor. Kayaların düşmesi ve farklı bölgelerdeki diğer hasarlar nedeniyle mahsur kalan 600’den fazla kişi, ekipler tarafından bölgeden çıkarılmayı bekliyor.

Tayvan ‘da son 25 yıldaki en şiddetlisi olan 7.4’lük depremin ardından kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Ekipler, bir yürüyüş parkurunda sıkışan iki cansız bedeni çıkarmak için çalışırken, 600’den fazla kişinin çeşitli yerlerde mahsur kaldığı bildirildi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Engebeli dağlık arazisiyle ünlü Taroko milli parkındaki Shakadang patikasında dört kişinin hala kayıp olduğu kaydedildi. Arama ve kurtarma çalışmaları dün öğleden sonra artçı sarsıntılar nedeniyle durdurulmuştu. Depremde en az 12 kişi hayatını kaybetmişti. 10 kişi de hala kayıp.

450’si Taroko parkındaki bir otelde olmak üzere 600’den fazla kişi, kayaların düşmesi ve farklı bölgelerdeki diğer hasarlar nedeniyle mahsur kaldı. Kurtarma ekipleri helikopterler, insansız hava araçları ve köpekli küçük ekiplerle onlara ulaşmayı sürdürüyor.

“DEPREMİN SESİ BOMBA GİYİDİ”

Kurtarma ekipleri dün, adanın dağlık doğusundaki Dokuz Dönüşlü Tünel adı verilen ve turistler arasında popüler olan bir mağarada mahsur kalan 9 kişiyi kurtardı. Öldüğü düşünülen diğer iki kişinin de yeri tespit edildi. Mağaradan tahliye edilen bir kadın, “Dua edip durdum” dedi ve depremin sesinin “bomba” gibi geldiğini belirtti. Shakadang Patikası’nda kaybolan dört kişi arasında beş kişilik bir aile de bulunuyordu. Tayvan medyasında yer alan haberlere göre, dün bulunan iki cansız bedenin bir erkek ve bir kadına ait olduğu, ancak henüz kimliklerinin tespit edilemediği bildirildi.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI