DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

Dakika dakika Süper Kupa heyecanı | Fenerbahçe U19 takımı ve Ali Koç Şanlıurfa’ya hareket etti

Antalya Bilet…

Dakika dakika Süper Kupa heyecanı | Fenerbahçe U19 takımı ve Ali Koç Şanlıurfa’ya hareket etti
REKLAM ALANI
07.04.2024 17:40
0
A+
A-

Dakika dakika Süper Kupa heyecanı | Fenerbahçe U19 takımı ve Ali Koç Şanlıurfa'ya hareket etti

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa krizinde maç gününe gelindi. Galatasaray maçın oynanacağı Şanlıurfa’ya dün giderken, Fenerbahçe U19 takımı ise bugün yola çıktı. Ali Koç’un eşlik ettiği kafilenin 18.30’da Şanlıurfa’da olması bekleniyor. İşte Süper Kupa krizi, olasılıklar ve tüm yaşananlar…

Daha önce 29 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan Al-Awwal Park’ta oynanması planlanan 2023 Süper Kupa maçı, Riyad’da maç öncesinde yaşanan krizden dolayı ertelendi. SÜPER KUPA’DA DURUM NASIL BU NOKTAYA GELDİ?
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 21 Şubat 2024 tarihinde yaptığı açıklamayla Süper Kupa karşılaşmasının 7 Nisan 2024 tarihinde Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu’nda oynanacağını açıkladı.
Bu gelişmelerin ardından Fenerbahçe maçın tarihinin ertelenmediği ve maça yabancı hakem atanmadığı için finale U19 takımıyla çıkacağını duyurdu. İşte Şanlıurfa’da saat saat yaşananlar…
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç (solda) ile yönetim kurulu üyesi Ahmet Ketenci de sarı-lacivertli U19 kafilesiyle Şanlıurfa’ya gitmek üzere yola çıktı.
Fenerbahçe U19 Takımı, U19 Elit A Ligi 19’uncu hafta karşılaşmasında Giresunspor’u 4-1 mağlup etti. Mücadeleyi Başkan Ali Koç ve yöneticiler de takip etti.
Halfeti’ye giden Özbek ve beraberindekiler, bölgede fotoğraf çektirdi.
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyeleri, Göbeklitepe ve sular altında kalan tarihi köy Halfeti’yi gezdi.
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Galatasaray kalecisi Fernando Muslera’nın gerçekleştirdiği basın toplantısı gerçekleştirdi. Fenerbahçe’nin maçla ilgili düşüncesinin kendilerini etkilemediğini ve Galatasaray olarak yaptıkları program dahilinde hareket ettiklerini vurgulayan Buruk, şunları söyledi:”Rakibin kiminle oynayacağını düşünmeden geldik. Programımızı nasıl tasarladıysak öyle uyguladık. Tam kadro olarak geldik. Yarın sahada olacağız ve bizi ne bekliyorsa, normal maça çıkar gibi sahada olacağız. Üzerimize düşen görevi yarın yapacağız. Cumhuriyetin 100. yılında yaşadığımız şampiyonluk sonrasında bu kupayı kazanmak için yarın sahada olacağız. Kendi görevimizi yapıp hazır olacağız.”
Takıma Şanlıurfa’daki Galatasaray taraftarları coşkulu bir karşılama yaptı.
Süper Kupa’da Fenerbahçe ile karşılaşacak Galatasaray, Şanlıurfa’ya gitti.Kafileye, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Niyazi Yelkencioğlu ile Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur eşlik etti.
1. İHTİMAL: 7 OYUNCUNUN ALTINA İNİLEMİYORTFF Futbol Müsabaka Talimatnamesi’ne bakıldığında bir futbol takımı esame listesinde en az 9 futbolcu ismi yazıp sahaya çıkabiliyor. Müsabakanın devam edebilmesi için ise sahada mücadele eden oyuncu sayısının en az 7 olması şart.Buna göre; Fenerbahçe sahaya U19’dan 9 futbolcusuyla çıkacak. 3 oyuncunun peşpeşe sakatlık yaşamasıyla ise sahadaki oyuncu sayısı 7’nin altına düşecek. Bu durumda ve talimat gereği hakem maçı oynatamayacak. Bu eyleme yönelik bir cezai işlem olmayacağı düşünülüyor.2. İHTİMAL: HAKEM PROTESTO EDİLEBİLİRFenerbahçe U19 Takımı oyuncuları karşılaşmanın hakemini alkışlama veya benzeri tepkilerle kart görerek maçın ilerlemesine izin vermeyecekler.3. İHTİMAL: MAÇ BAŞLADIKTAN SONRA SAHAYI TERK EDECEKFenerbahçe U19 takımı sahaya çıkacak ve başlama vuruşundan sonra sahayı terk ederek 3-0 hükmen mağlup sayılacak.4. İHTİMAL: MAÇA HİÇ ÇIKMAYACAKFenerbahçe U19 takımı maça hiç çıkmayacak. Talimatnameye göre bunun cezası ise “Bir sonraki sezon Türkiye Kupası ve Süper Kupa’dan men edilmek” olacak.
SÜPER KUPA’DA NE OLACAK?
Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi.Fenerbahçe: Ömer, Efekan, Mustafa, Yiğit, Mehmet Can, Emirhan, Ahmet, Muhammet, Şükür, Yiğit, Çağrı.
21.30’da başlayacak olan karşılaşmada hakem Volkan Bayarslan düdük çalacak.
Bayarslan’ın yardımcılıklarını Serkan Ok ile Serkan Olguncan yapacak.
Müsabakada VAR koltuğunda ise Koray Gençerler oturacak. AVAR’da da Zorbay Küçük, Esat Sancaktar ve Serkan Tokat görev yapacak.
Daha önce “Cumhurbaşkanlığı Kupası” ve “Devlet Başkanlığı Kupası”, son yıllarda da “Süper Kupa” adı altında düzenlenen organizasyonda Galatasaray ile Fenerbahçe, yarın 7. kez karşı karşıya gelecek.Kupada taraflar daha önce üçer kez şampiyonluk sevinci yaşadı.
İki ekip arasında oynanan Süper Kupa maçlarının sonuçları şöyle:1972-1973Fenerbahçe-Galatasaray2-11984-1985Fenerbahçe-Galatasaray1-1 (4-2 pen.)1995-1996Galatasaray-Fenerbahçe3-02011-2012Galatasaray-Fenerbahçe3-22012-2013Galatasaray-Fenerbahçe1-02013-2014Fenerbahçe-Galatasaray0-0 (3-2 Pen.)
21.30’da başlayacak olan karşılaşmada hakem Volkan Bayarslan düdük çalacak. Bayarslan’ın yardımcılıklarını ise Serkan Ok ve Serkan Olguncan üstlenecek.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI