DOLAR
32,2582
EURO
34,7915
ALTIN
2.402,46
BIST
10.322,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
27°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C

Memur ve emekli maaşları ne zaman yatacak, erken yatar mı? Bayramdan önce maaşlar yatacak mı?

Antalya Bilet…

Memur ve emekli maaşları ne zaman yatacak, erken yatar mı? Bayramdan önce maaşlar yatacak mı?
REKLAM ALANI
08.04.2024 09:41
0
A+
A-

Memur ve emekli maaşları ne zaman yatacak, erken yatar mı? Bayramdan önce maaşlar yatacak mı?

Memur ve emekli maaşlarının hesaplara yatırılacağı tarih, 10 Nisan’da idrak edilecek olan Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşların gündeminde yer alıyor. Bayram tatilinin hükümet tarafından 9 güne çıkarılmasıyla birlikte, memur ve emekliler bayram öncesi hazırlık yapabilmek için maaşlarının erken yatıp yatmayacağını araştırıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklaması sonrasında memur ve emekli maaşlarının yatırılacağı tarihler belli oldu. Peki, memur ve emekli maaşları ne zaman yatacak, erken yatar mı? Bayramdan önce maaşlar yatacak mı?

Ramazan Bayramı’na kısa bir zaman kala, nisan ayı memur ve emekli maaşlarının ne zaman yatırılacağı sorgulanmaya başladı. Ramazan Bayramı öncesinde hazırlık yapmak ve planlarını ona göre ayarlamak isteyen memur ve emekliler, gündemden gelen haberleri yakından takip ediyor. Peki, memur ve emekli maaşları ne zaman yatacak, erken yatar mı? Bayramdan önce maaşlar yatacak mı?
Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama sonrasında memur ve emekli maaşlarının yatırılacağı tarih belli oldu.Yapılan açıklamaya göre; Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatmayacak ve her zaman yatırıldığı tarih olan ayın 15’inde hesaplara geçecek.
Emekli maaşları her ayın 17’si ile 26’sı arasında hesaba yatırılmaktadır. Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı’nda emekli maaşı ve bayram ikramiyesi ödemeleri birlikte yatmıştı. 2-5 Nisan tarihlerinde SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı kapsamındaki tüm emeklilere ikramiyeler yatırılacak.Bayram sonrası maaş ödemelerinde yoğunluk olabileceği öngörülmesi sebebiyle, emekli maaşlarının bayramdan önce yatırılacağı düşünülüyor.
Ramazan Bayramı geçtiğimiz yıl 21-23 Nisan tarihlerinde idrak edilmişti. SSK emeklilerine geçtiğimiz yıl ödemeler 14-16 Nisan tarihinde, Bağ-Kur emeklilerine ise maaş ödemeleri 17-18 Nisan’da yatırılmıştı.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI