DOLAR
32,2684
EURO
34,7434
ALTIN
2.400,14
BIST
10.175,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
25°C
Antalya
25°C
Açık
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C

Fransız bakan olimpiyat önlemlerini açıkladı: Anti-terör bölgesi kurulacak

Antalya Bilet…

Fransız bakan olimpiyat önlemlerini açıkladı: Anti-terör bölgesi kurulacak
REKLAM ALANI
09.04.2024 17:51
0
A+
A-

Fransız bakan olimpiyat önlemlerini açıkladı: Anti-terör bölgesi kurulacak

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, olimpiyatlardan bir hafta önce Paris’in merkezindeki geniş alanların çoğu insan için yasak olacağını ve trafiğin Seine nehrini sadece dört noktadan geçmesine izin verileceğini söyledi. Ekipleri, nehir boyunca uzanan geniş bir “anti-terör bölgesi” oluşturacak.

Fransa, Paris olimpiyatlarına yönelik önlemleri açıkladı.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, olimpiyatlardan bir hafta önce Paris’in merkezindeki geniş alanların çoğu insan için yasak olacağını ve trafiğin Seine nehrini sadece dört noktadan geçmesine izin verileceğini söyledi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Açılış törenine bir hafta kala polis, 26 Temmuz’da başlayacak oyunlarda atletlerin geçeceği Seine nehri boyunca uzanan geniş bir “anti-terör bölgesi” oluşturacak.

Yaklaşık 20 bin ev, bu bölgenin içinde yer alacak ve bölgeye girmek isteyen herkesin, otel ya da daire rezervasyonu olan işçiler ya da turistler de dahil olmak üzere, bir karekod alması gerekecek. İnsanların bu kod için önceden hükümete ait bir internet sitesine kayıt yaptırmış olması gerekecek.

Darmanin, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, “Parisliler açılış töreni hazırlıkları haftası boyunca Paris’i geçmek için beş yola sahip olacaklar, bir yaya köprüsü ve yayalara ve trafiğe açık dört köprü” dedi.

Ekiplerin 100’den fazla tekneyle nehrin 6 kilometrelik bir bölümünde yelken açacağı son derece iddialı bir açılış töreni yapılacak.

Başkentte yeraltı metro sistemiyle geçişin yine mümkün olacağı belirtildi ancak terörle mücadele bölgesi içindeki yaklaşık 15 istasyonun kapatılacağı ifade edildi.

Yüksek güvenlikli bölge, açılış töreninden sonra başkentin dört bir yanına dağılmış olan spor salonlarının yakın çevresindeki alanlara doğru daralacak.

Açılış töreni için “Fransa ve Olimpiyatlar için muhteşem bir an olacak” diyen Darmanin, daha önce hiçbir ülkenin ana atletizm stadyumu dışında bir tören düzenlemediğini belirtti.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI