DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Paris Olimpiyatları öncesi Seine Nehri’nde kirlilik uyarısı

Antalya Bilet…

Paris Olimpiyatları öncesi Seine Nehri’nde kirlilik uyarısı
REKLAM ALANI
09.04.2024 18:50
0
A+
A-

Paris Olimpiyatları öncesi Seine Nehri'nde kirlilik uyarısı

Fransa’da 26 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Paris Olimpiyat Oyunları’nda bazı yarışmaların gerçekleştirileceği Seine Nehri’nin kirlilik nedeniyle yüzmeye uygun olmadığı belirlendi. Paris Valiliği ise olimpiyatlara kadar sorunun giderileceğini açıkladı.

Çevre örgütü Surfrider Fondation, Paris Olimpiyat Oyunları’nda maraton yüzme, triatlon ve paratriatlon yarışmalarının düzenleneceği nehirden son 6 ayda topladığı tüm numunelerin yetersiz su kalitesine işaret ettiğini bildirdi. Seine Nehri’ndeki 3. Alexandre ve Alma köprülerinin altından Eylül 2023’ten bu yana alınan 14 örnekten 13’ünde başta koli basili ve enterokok olmak üzere Uluslararası Yüzme Federasyonu tarafından belirlenen standartları aşan seviyelerde çeşitli bakteriler bulunduğu sonucuna varan Surfrider Fondation, nehrin yüzmeye elverişli olmadığını belirtti.

OLİMPİYATLARA KADAR SORUN GİDERİLECEK Paris Valiliği ise nehirdeki çalışmaların henüz tamamlanmadığını ve şu anda aktif olmayan arıtma tesislerinin Olimpiyat Oyunları için faaliyete geçeceği bilgisini paylaşarak, olimpiyatlara kadar sorunun giderileceğini ifade etti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

KOLİ BASİLİ NEDİR?

Koli basili, pediyatrist ve bakteriyolog olan Theodor Escherich tarafından bebek dışkılarında keşfedilmiştir ve adını ondan alır. Koli, “kalın bağırsaktan” anlamına gelir. Koli basili, genel olarak bakteri biyolojisinin anlaşılması amacıyla üzerinde sıkça çalışılmış bir model organizmadır. Canlılar arasında hakkında en fazla şey bilinen organizma olduğu söylenebilir.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI