DOLAR
32,2720
EURO
34,7381
ALTIN
2.400,26
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
27°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

Hamas lideri Haniye’nin 3 oğlu ile 2 torunu İsrail saldırısında yaşamını yitirdi

Antalya Bilet…

Hamas lideri Haniye’nin 3 oğlu ile 2 torunu İsrail saldırısında yaşamını yitirdi
REKLAM ALANI
10.04.2024 22:12
0
A+
A-

Hamas lideri Haniye’nin 3 oğlu ile 2 torunu İsrail saldırısında yaşamını yitirdi

SON DAKİKA HABERİ: Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin 3 oğlu ile 2 torunu, İsrail bombardımanında yaşamını yitirdi. Olaya ilişkin açıklama yapan Haniye, “Oğullarımın öldürülmesi Hamas’ın ateşkes taleplerini etkilemeyecek.” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Haniye ile telefonla görüşerek başsağlığı diledi. Erdoğan görüşmede, İsrail’in işlediği insanlık suçlarının hesabını hukuk önünde vereceğini ifade etti.

İsrail’in Gazze’nin batısında yer alan Eş-Şati Mülteci Kampı’nda hareket halindeki bir aracı hedef alması sonucu Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin 3 oğlu ve 2 torunu yaşamını yitirdi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail, Ramazan Bayramı dolayısıyla Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Haniye’nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu bir aracı hedef aldı. Sağlık kaynakları, saldırıda Haniye’nin Hazım, Emir ve Muhammed isimli oğullarıyla torunlarından bazılarının da yaşamını yitirdiğini, yaralananların da olduğunu aktardı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ” Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, “İsrail ordusu Ramazan Bayramı’nın ilk günü öğleden sonra çocukları ve torunlarının bulunduğu aracı bombalayarak Haniye’nin ailesine yönelik katliam gerçekleştirdi. Söz konusu katliamda şimdiye kadar 5 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, “Bu saldırı, işgalcilerin Ramazan Bayramı’nın kutsal atmosferine rağmen sivillere, çocuklara ve kadınlara karşı devam eden suçlarının devamı niteliğindedir.” ifadelerine yer verildi. HANİYE: ATEŞKES TALEPLERİNİ ETKİLEMEYECEK Haniye ise olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Oğullarımın öldürülmesi Hamas’ın ateşkes taleplerini etkilemeyecek.” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’DAN BAŞSAĞLIĞI TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haniye’ye başsağlığı telefonu açtı. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan, İsrail saldırısında 3 oğlu ile torunlarını kaybeden Haniye’ye başsağlığı diledi. Başkanlıktan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in işlediği insanlık suçlarının hesabını hukuk önünde mutlaka vereceğini ifade etti.” denildi.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ’TAN TAZİYE TELEFONU

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Kurtulmuş’un Heniyye’ye İsrail saldırısında üç çocuğu ve üç torununun şehit olması nedeniyle başsağlığı dileklerini ilettiği belirtildi.

Yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş, şehadet haberini almasının ardından Haniyye’nin gösterdiği metin duruşun bütün İslam ümmetine ve insanlığa örnek olduğunu söyledi.

TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş, İsrail’in hastaneleri bombalayarak, insanları öldürerek, Gazze halkını açlığa ve susuzluğa terk ederek işlediği bütün insanlık suçlarının hesabını hukuk önünde mutlaka vereceğini belirtti.”

FİDAN VE KALIN’DAN DA TELEFON

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın da Haniye’yi telefonla arayarak başsalığı dileklerini iletti. Kalın ile Haniye’nin telefon görüşmesinde son saldırının yanı sıra, Gazze’de kötüleşen insani durum ve ateşkes görüşmeleri ile esir takası müzakereleri de ele alındı.

ÖMER ÇELİK: MEKANLARI CENNET OLSUN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayınladı.

Çelik şu ifadeleri kullandı:

“Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Oğulları ve torunları katil siyonistlerin vahşi saldırısında şehid edilen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye sabır ve başsağlığı diliyoruz. Gazze halkı şehitler vererek insanlığı diriltmeye devam ediyor…”

Antalya Bilet

REKLAM ALANI