DOLAR
32,2834
EURO
34,7821
ALTIN
2.381,64
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
27°C
Antalya
27°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C

İngiltere: İsrail’i kalple olduğu kadar akılla da düşünmeye çağırıyoruz

Antalya Bilet…

İngiltere: İsrail’i kalple olduğu kadar akılla da düşünmeye çağırıyoruz
REKLAM ALANI
15.04.2024 10:18
0
A+
A-

İngiltere: İsrail'i kalple olduğu kadar akılla da düşünmeye çağırıyoruz

İran’ın saldırısının ardından İsrail’e itidal çağrısı yapan İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, “Biz dostları olarak onları kalpleriyle olduğu kadar akıllarıyla da düşünmeye çağırıyoruz” dedi. İran’ın başarısız olduğuu söyleyen Cameron, “Umudumuz misilleme niteliğinde bir karşılık verilmemesidir” diye ekledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, İran’ın insansız hava aracının ardından İsrail’i misilleme yapmamaya çağırdı.

Cameron, “Tahran’ın saldırısı neredeyse tamamen başarısız olduğu için İsrail’in, kalbin yanı sıra akılla da düşünmesi gerektiğini” söyledi. Cameron BBC’ye verdiği demeçte “Saldırıya uğradıkları için karşılık vermeleri gerektiğini düşünmekte son derece haklı olduklarını düşünüyorum, ancak biz dostları olarak onları kalpleriyle olduğu kadar akıllarıyla da düşünmeye, sert olduğu kadar akıllı da olmaya çağırıyoruz” dedi. İsrail’i Orta Doğu’daki gerilimi tırmandırmamaya çağırdığını ifade eden İngiliz bakan, Sky News’e ise şunları söyledi:  “Bu birçok açıdan İran için çifte bir yenilgi oldu. Saldırı neredeyse tamamen başarısız oldu ve dünyaya bölgede bunu yapmaya hazır kötü bir etki olduklarını gösterdiler. Dolayısıyla umudumuz misilleme niteliğinde bir karşılık verilmemesidir.” 

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Cameron ayrıca İngiltere’nin İran’a daha fazla yaptırım uygulanması için müttefikleriyle birlikte çalışacağını söyledi ve İsrail’i Gazze savaşında İran destekli Hamas ile ateşkes konusunda anlaşmaya odaklanmaya çağırdı.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI