DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

Tunca Nehri’nin dibi göründü

Antalya Bilet…

Tunca Nehri’nin dibi göründü
REKLAM ALANI
15.04.2024 14:26
0
A+
A-

Tunca Nehri'nin dibi göründü

Edirne’de sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken Tunca Nehri’nin debisi düştü. Nehirde, cam ve plastik atıkların yanı sıra sandalye ve benzeri atıklar dikkat çekerken balıkların sığ bölgelerde yüzmekte zorlandığı görüldü.

Kış ve ilkbaharda yeterli yağış almayan Edirne’nin önemli su kaynaklarından Tunca Nehri’nin debisi, DSİ’nin Suakacağı istasyonundaki son ölçümde saniyede 2 metreküp olarak kaydedildi.
Bulgaristan’daki havzasında da kuraklığın etkili olduğu nehrin bazı noktalarında akış durma seviyesine geldi.
Nehirde, cam ve plastik atıkların yanı sıra sandalye ve benzeri atıklar dikkat çekerken, balıkların sığ bölgelerde yüzmekte zorlandığı görüldü.
Sahipsiz köpekler de nehrin içerisinden yürüyerek karşıya geçti.
Restoran işletmecisi Selahattin Kaya, yıllardır nehir kenarında esnaflık yaptığını, bahar ortasında böyle bir kuraklıkla ilk defa karşılaştığını söyledi.
Nehrin kuruma noktasına geldiğini belirten Kaya, “Bunun nedeni iklim değişikliği mi, yağmur yağmaması mı bilemiyoruz ama gerçekten bu yıl inanılmaz bir kuraklık yaşıyoruz. Umarım mevsimler normale döner, yağışlar gelir ve bu durum ortadan kalkar. Nehirde su az olunca hem kirlilik, hem sinek, hem de çamur insanları rahatsız ediyor. Hijyen açısından da kötü bir durum.” diye konuştu.
Kentin bir diğer önemli su kaynağı Meriç Nehri’nin debisi de Kirişhane istasyonundaki son ölçümde saniyede 49 metreküp olarak kaydedildi.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI