DOLAR
32,2892
EURO
34,6520
ALTIN
2.412,44
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
26°C
Antalya
26°C
Açık
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C

AÖL sınav sonuçları sorgulama 2024: AÖL 2. dönem sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Antalya Bilet…

AÖL sınav sonuçları sorgulama 2024: AÖL 2. dönem sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
REKLAM ALANI
17.04.2024 09:25
0
A+
A-

AÖL sınav sonuçları sorgulama 2024: AÖL 2. dönem sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav sonuçları için gözler MEB’den gelecek sonuç duyurusuna çevrildi. 16-17 Mart tarihlerinde tamamlanan AÖL sınavlarının ardından, sınava katılım sağlayan öğrenciler için sonuçların açıklanması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2023-2024 AÖL takvimi sonrasında, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Peki, AÖL 2. dönem sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Açık lise olarak da adlandırılan Açıköğretim Lisesi (AÖL) 2. dönem sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın AÖL ekranı üzerinden açıklanacak olan sonuçlar için gözler sonuç duyurusuna çevrildi. Peki, 2023-2024 AÖL 2. dönem sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre, 2023-2024 AÖL (Açıköğretim Lisesi) 2. dönem sınav sonuçları için tarih belli oldu.Buna göre; AÖL 2. dönem sınav sonuçları 17 Nisan tarihinde yani bugün açıklanacak.
AÖL 2. dönem sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, MEB’in Açık öğretim liseleri için paylaştığı https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx ekranı üzerinden sınav sonuçları sorgulanabilecek.AÖL SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN
Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup sınav puanı hesaplanmasında [Puan = (Doğru cevap sayısı / Soru sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar sınav puanı hesaplamasında değerlendirmeye alınmayacaktır. Puan hesaplaması, puanın en yakın tam sayıya matematiksel olarak yuvarlanmasıyla yapılacak.Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak.Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecek.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI