DOLAR
32,3588
EURO
34,7003
ALTIN
2.382,01
BIST
10.196,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
29°C
Antalya
29°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
24°C

Artvin’de ölü yunuslar kıyıya vurdu

Antalya Bilet…

Artvin’de ölü yunuslar kıyıya vurdu
REKLAM ALANI
18.04.2024 11:14
0
A+
A-

Artvin'de ölü yunuslar kıyıya vurdu

Artvin’in Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde sahilin farklı noktalarında 5 ölü yunus bulundu. Yunusların ölüm nedenleriyle ilgili çalışma başlatıldı.

Hopa ve Kemalpaşa ilçeleri sahillerine vuran ölü yunus balıklarını gören vatandaşlar yetkililere haber verdi.
Farklı bölgelerde balıkçılar ise ağlarına takılan ölü yunus balıklarını kıyıya çıkardı.
İhbar üzerine bölgeye Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri gelerek yunus balıklarının ölüm nedenleri ile ilgili çalışma başlattı.
Hopa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zafer Öztürk, yunus balıklarının balıkların izini takip ederek bölgeye geldiğini ve burada avcılık yaptıklarını belirterek ölümleri doğal olduğunu söyledi. Öztürk, “Yem stoklarının denizde azalmasından kaynaklı yunus balıkları limanın içine bile girebiliyor. Bundan kaynaklı faklı sebeplerden ölümler yaşanabiliyor.” diye konuştu.
Kentte 30 yıldır balıkçılık yapan Erdinç Başlılar ise şunları söyledi:
“Son zamanlarda yunus ölümleriyle ilgili baya gözlemlerde bulunuyoruz. Mevsim geçişlerinde olan hadiseler. Genellikle bölgemizde her sene yunus ölümleri gerçekleşir. Fakat bu sene biraz fazla oldu. Yem bulamasından kaynaklı olabilir. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri araştırma yapıyor. Yunus balıkları öldüğünde dibe batmıyor, su üstünde oluyor.
Akıntıyla kıyıya vurunca vatandaşlar görünce baya bir ölüm olduğunu düşünüyor. Bence doğal olan ölüm bunlar. Yunus balığının Karadeniz’ de düşmanı olmadığı için nüfusu gittikçe artmaktadır. Yem sıkıntısı yaşamış olabilir beslenmeden kayaklı olabilir bu ölümlerde haliyle oluyor.”

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI