DOLAR
32,3487
EURO
34,7293
ALTIN
2.419,83
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Açık
25°C

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? (2024 FED mayıs ayı PPK faiz kararı toplantısı)

Antalya Bilet…

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? (2024 FED mayıs ayı PPK faiz kararı toplantısı)
REKLAM ALANI
18.04.2024 16:25
0
A+
A-

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? (2024 FED mayıs ayı PPK faiz kararı toplantısı)

ABD Merkez Bankası (FED) mayıs ayı faiz kararı için geri sayım başladı. En son mart ayında faizi 23 yılın en yükek seviyesi olan 5,25-5,50 aralığında tutan FED’in, mayıs ayı Para Politikası Kurulu toplantısında alacağı faiz kararı bekleniyor. Peki, mayıs ayı FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Mayıs ayı FED faiz kararı, dolar, altın, borsa ve kripto para yatırımcılarının yakın takibinde yer alıyor. Son yaptığı 5 toplantıda faizi değiştirmeyen ve sabit tutan FED’in, mayıs ayı faiz kararının ne yönde olacağı araştırılıyor. Ekonomistler tarafından FED faiz kararı beklentisini açıkladı. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?
ABD Merkez bankası (FED) faiz kararı toplantı takvimi belli oldu.Buna göre; FED faiz kararı toplantısı 1 Mayıs 2024 Çarşamba günü yapılacak ve akşam saat 21.00’da kritik faiz kararı açıklanacak.
ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.
Yüksek enflasyon karşısında 2022’den bu yanan sıkı para politikası izleyen Fed, bu yılın ilk iki toplantısında da faiz oranlarında değişikliğe gitmedi.Ülkede yüksek enflasyon karşısında 2022’de varlık alım operasyonunu tamamlayarak faiz artışlarına başlayan Fed, Mart 2022’den bu yana 11 faiz artırımı gerçekleştirmiş ve faiz oranını toplam 525 baz puan artırmıştı.Fed, bu yıl ocak ve mart ayında düzenlenen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında, politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.Politika faizini art arda 5 toplantıda değiştirmeyerek mevcut aralıkta sabit bırakan Fed, faiz oranını en son Temmuz 2023’te 25 baz puan artırmıştı.Fed’in faiz indirimlerine ne zaman başlayacağı piyasalarda merak konusu olurken bankanın ocak ve mart aylarında yapılan toplantılarının karar metinlerinde, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2’ye doğru indiğine dair daha fazla güven duyulana kadar politika faizini düşürmenin uygun olmayacağı vurgulandı.Son toplantısının ardından projeksiyonlarını da açıklayan Fed, bu yıl için öngördüğü toplamda 75 baz puanlık 3 faiz indirimi beklentisini korudu.Yatırımcılar ABD’de açıklanan verilerde ve Fed yetkililerinin sözle yönlendirmelerinde faiz indiriminin zamanlamasına ilişkin daha fazla ipucu ararken para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın mayıs ayındaki toplantısında da politika faizini yüzde 90 ihtimalle sabit tutacağı, haziran ayında ise yüzde 58 ihtimalle faiz indirimlerine başlayacağı öngörülüyor.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI