DOLAR
32,3960
EURO
34,7961
ALTIN
2.402,75
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
28°C
Antalya
28°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
26°C

Av yasağı balık fiyatlarını vurdu

Antalya Bilet…

Av yasağı balık fiyatlarını vurdu
REKLAM ALANI
19.04.2024 16:40
0
A+
A-

Av yasağı balık fiyatlarını vurdu

Türkiye’de 15 Nisan’da gırgır ve troller için av yasağı başladı. Yasak nedeniyle tezgahlarda balık çeşidi azalınca da fiyatlar arttı.

Çanakkale Boğazı ile uluslararası sularda 15 Nisan itibarıyla gırgır ve troller için av yasağı başladı.
Bu durum, Çanakkale’de balık çeşitleri ile fiyatları da etkiledi.
Tezgahlarda çeşit azaldı, fiyatlar arttı.
Yasaktan önce kilosu 90 TL’den satılan istavritin fiyatı yasakların ardından 220 TL’ye kadar çıktı.
Av yasaklarının başlamasının ardından balık fiyatlarındaki artışa değinen balıkhane esnafı Hasan Doğuş Tunç, “Nisan 15’te av yasaklarının başlamasından dolayı tezgahlarda balık çeşitliliği bir nebze de olsa azaldı. Bu balık çıkmıyor anlamına gelmiyor. Balık çıkıyor ama neye yansıdı? Fiyatlara, milletin alım gücüne yansıdı.” dedi.
Yasaklardan önce, kilosunu iriliğine göre 90, 100, 120 liraya kadar satılan istavritin fiyatının ikiye katladığını dile getiren Tunç, “200 lira, 220 lira oldu. Ondan sonra iriliğine göre sardalya balığı 70, 80, 100 liraları, 150 liraları gördü. Bundan sonra bu süreç böyle devam eder. Biraz daha havaların randımana girip balık akımının kuvvetlenmesine kadar bu şekilde devam eder. Tezgahlar balıksız kalmaz. Sadece biraz fiyatlara yansır.” diye konuştu.
Lüferin geriye dönüş akımı başladığını belirten Tunç, “Lüfer, eylül, ekim, kasımda Karadeniz’den Ege ve Akdeniz’e doğru göç yapıyor. Bu aylarda ise Akdeniz’den Ege’den ve Karadeniz’e doğru lüferin göçü başlıyor. Sezonda lüfer gayet boldu. Bol miktarda popülasyona sahipti. Avlanmaktan kurtulan lüferler ise tekrardan yumurta atmak, havyar dökmek için Karadeniz’e, soğuk sulara doğru göçünü başlattı. Eylül-aralık arasındaki dönem dışındaki aylar balığın en bol olduğu dönemler. Geçiş bölgesi olduğu için Türkiye genelinde en çok balığın çıktığı yer, Çanakkale.” diye konuştu.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI