DOLAR
32,2553
EURO
34,6209
ALTIN
2.413,13
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
26°C
Antalya
26°C
Açık
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C

Beypazarı Soda’dan “yüksek miktarda bor” iddialarına yönelik yeni açıklama: Son analizi paylaştı

Antalya Bilet…

Beypazarı Soda’dan “yüksek miktarda bor” iddialarına yönelik yeni açıklama: Son analizi paylaştı
REKLAM ALANI
19.04.2024 13:14
0
A+
A-

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu Türkiye’de üretilen Beypazarı Maden Suyu’na ilişkin dikkat çekici bir karar aldı. Maden suyunun yüksek miktarda bor içermesi nedeniyle satışının yasaklanması istendi. Beypazarı Soda ise, son yaptığı açıklamada yeni analizin ayrıntılarını paylaştı.

Beypazarı Maden Suyu, İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu’nun “Beypazarı maden suyunun yüksek miktarda bor içerdiği” iddialarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

YENİ ANALİZ SONUÇLARI

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Maden suyunun değerlerinin AB mineralli su kriterleri ve Türkiye Doğal Mineralli Sular Hakkında Yönetmelik limitlerine uygun olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“AB üyesi olmayan İsviçre’de yaşanan bu durum AB ve İsviçre mevzuatının farklılığından kaynaklanmaktadır. Doğal maden suyumuz, Sağlık Bakanlığı ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü denetiminde olup, üretim sıklığı ile orantılı olarak düzenli şekilde denetlenip analiz edilmektedir.

Yer altında doğal olarak oluşan maden suyumuz tam 68 yıldır aynı kaynaktan, el değmeden şişelenmekte ve bütün ülkelere aynı içerikte ürün gönderilmektedir. Bu süreçte markamıza destek olan bilinçli ve değerli tüketicilerimiz ile basın mensuplarımızın ilgisine teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.” Şirket açıklamasında, tartışmalara konu olan İsviçre kaynaklı analiz sonucuna da yer verildi.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI