DOLAR
32,2769
EURO
34,6976
ALTIN
2.409,76
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Açık
25°C

Üç Rus stratosferden Kuzey Kutbu’na paraşütle atladı

Antalya Bilet…

Üç Rus stratosferden Kuzey Kutbu’na paraşütle atladı
REKLAM ALANI
19.04.2024 12:53
0
A+
A-

Üç Rus stratosferden Kuzey Kutbu'na paraşütle atladı

Üç Rus, dünyanın stratosferinde 10 bin 500 metre yükseklikteki “Ilyushin-76” uçağından paraşütle Kuzey Kutbu’na atlayarak dünya rekoru kırdı.

Mikhail Korniyenko, Alexander Lynnik ve Denis Yefremov isimli üç Rus 10 bin 500 metre yükseklikte seyreden bir “Ilyushin-76” uçağından atladı.
Maceraperestler inişe bin metre kala paraşütlerini açmadan önce yaklaşık iki buçuk dakika boyunca serbest düşüşte kaldılar.
Organizatör Nikita Tsaplin, uçaktan atlayan üç kişinin de ısıtılmış maskeler takmalarına rağmen yanaklarında bir miktar donma yaşandığını söyledi.
Saatte 300 kilometrenin üzerinde bir hızla atlamak, -50 derece civarındaki hava sıcaklığı -70 derece olarak hissetmelerine neden oldu.
Üç genç adam, Rusya’nın Barneo kutup üssünün yakınına indiler.
Rusya, ABD ve Çin gibi ülkeler kaynaklar, ticaret yolları ve askeri avantaj için rekabet ettikçe, Kuzey Kutbu’ndaki iletişim daha büyük bir önem kazanıyor.
Rus iletişim sağlayıcısı RUVDS’in yönetici ortağı ve kurucu ortağı Tsaplin, “Atlayışın ardından sunucumuzdan uydumuza bağlanmayı ve veri aktarmayı başardık” dedi.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI