DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
27°C
Antalya
27°C
Açık
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyareti | Bakan Fidan: 20’den fazla anlaşma için ön mutabakat tamamlandı

Antalya Bilet…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyareti | Bakan Fidan: 20’den fazla anlaşma için ön mutabakat tamamlandı
REKLAM ALANI
21.04.2024 15:22
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti | Bakan Fidan: 20'den fazla anlaşma için ön mutabakat tamamlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Fidan, Gazze meselesinin de ele alınacağını bildirdi. Fidan, “Bağdat ile aynı hassasiyete sahibiz” diye ekledi. Fidan, ziyarette 20’den fazla anlaşmanın imzalanması için ön mutabakatların tamamlandğını bildirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Moritanyalı mevkidaşı Muhammed Salim Merzuk ile İstanbul’da bir araya geldi.

Bakan Fidan görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın yapacağı Irak ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Fidan, ziyarette 20’den fazla anlaşmanın imzalanması için ön mutabakatların tamamlandğını bildirdi.

Irak-Türkiye ilişkilerinin bölgedeki önemine dikkat çeken Fidan,  “Cumhurbaşkanımızın da çok önem verdiği Kalkınma Yolu Projesi’nin hayat geçmesi durumunda, hem Irak hem bölge halkları için önemli bir örnek işbirliği olacak” dedi.

Bakan Fidan bölgenin, çatışmayla değil kalkınma, teknoloji, refah, istikrar ve kültür santla gündeme gelmesi gerektiğini söyledi.

“Bunun için çabaları artırıyoruz” diyen bakan Fidan, görüşmelerde Gazze meselesinin de ele alınacağını bildirdi. Fidan, “Bağdat ile aynı hassasiyete sahibiz. Gazze için verdiğimiz sese destekler. Oylamalarda bizimle birlikte hareket ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Erbil ziyaretine ilişkin de konuşan Bakan Fidan, bölgesel yönetimle  ilişkilerin geliştirilmesine değinerek, “Ortak barışın sağlanmasında kendileri de vizyonlarını paylaşacaktır” dedi.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI