DOLAR
32,2049
EURO
35,0833
ALTIN
2.470,85
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C

Denizanası göçü tamamlandı, endişe sona erdi

Antalya Bilet…

Denizanası göçü tamamlandı, endişe sona erdi
REKLAM ALANI
21.04.2024 09:12
0
A+
A-

Denizanası göçü tamamlandı, endişe sona erdi

Antalya Körfezi’nde bir süredir endişeye neden olan denizanaları incelendi. Sürünün göçünü tamamladığı tespit edildi. Uzmanlar, tatilcilerin artık rahatlıkla denize girebileceğini söyledi.

Antalya Körfezi’nde her yıl kış mevsiminde başlayan denizanalarının göçü, bu yıl önceki yıllara göre uzun sürüp kıyıya yakın sürü halde görülünce korku ve paniğe neden oldu.
Bu göç için Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri denizden ve denizanalarından numuneler alarak inceleme yaptı.
İnceleme sonrası denizanalarının Mısır ve Lübnan bölgelerinden çoğalıp Antalya Körfezi’nden geçiş yaptıkları tespit edildi. 
Antalya Körfezi’nde çoğalmamalarının sevindirici olduğunu belirten uzmanlar, geçişin kısa sürede tamamlanacağını belirtti.
Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, önceki gün denizanası yoğunluğunu tespit etmek için dalış yaptı.
Konyaaltı Sahili’nden bir grup öğrencisiyle dalış yapan Prof. Dr. Gökoğlu, inceleme sonrası açıklama yaparak son durumu değerlendirdi. Geçişin tamamlandığını belirten Prof. Dr. Gökoğlu, “Kıyıdan 500 metre açıldık. 500 metre de geri dönüş yaptık. Ortalama 2 kilometrelik alanı taradık. Hem dip hem de yüzeye yakın yerleri inceledik. Geçiş tamamlanmış. Dipte birkaç tane kalmış onlar da ölü. Deniz canlıları onları yemeye başlamıştı. Gönül rahatlığıyla hem vatandaşlarımız hem de turistler denize girebilir.” diye konuştu.
Özellikle turizmcilerin kendisini sıklıkla aradığını ve ne yapacaklarını sorduğunu anlatan Prof. Dr. Gökoğlu, göçe müdahale edilmesinin imkansız bir durum olduğunu söyledi.
Her yıl olduğu gibi gelecek yıl da bu göçün olacağını aktaran Prof. Dr. Gökoğlu, küresel ısınmayla birlikte artık canlıların daha erken ve uzun süren göç dönemleri olduğunu ifade etti.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI