DOLAR
32,3426
EURO
34,8553
ALTIN
2.383,69
BIST
10.250,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

Wi-Fi’daki tehlike: Her şeyinizi kaybedebilirsiniz!

Antalya Bilet…

Wi-Fi’daki tehlike: Her şeyinizi kaybedebilirsiniz!
REKLAM ALANI
22.04.2024 15:41
0
A+
A-

Wi-Fi'daki tehlike: Her şeyinizi kaybedebilirsiniz!

Havalimanlarında, uçaklarda, restoranlarda ve akla gelebilecek birçok alanda ortak Wi-Fi kullanımı yaygınlaştı. Bununla birlikte bilgisayar korsanları da veri gizliliğini tehlikeye atabilecek bazı taktikler geliştirdi. Peki siber suçlulardan nasıl korunabiliriz? Ne gibi önlemler almalıyız? İşte ortak ağ kullanım alanlarında veri gizliliğini koruyabilmek adına alınması gereken bazı önlemler…

Ortak alanlarda Wi-Fi kullanımı her ne kadar cazip gözükse de beraberinde bazı sorunları da getiriyor.
Bilgisayar korsanları ortak ağ kullanımında gizli bilgilerinizi ele geçirebilir.
İşte siber suçlular tarafından kullanılan bazı taktikler;
Çoğumuz doğru gibi görünen bir Wi-Fi adı görürüz ve fazla düşünmeden bağlanmaya çalışırız. Siber suçlular, havayolu şirketinin veya restoranın adıyla neredeyse aynı isimlere sahip sahte Wi-Fi ağları oluşturabilir. Dikkatli olmazsanız, yasal ağ yerine taklit bir ağa bağlanabilirsiniz.Bağlandığınız ağ bir taklit Wi-Fi ise hackerlar cihazlarınıza kolayca girerek bilgilerinize erişebilir ve kötü amaçlı yazılımları yayabilir.
VPN kullanımı verilerinizi şifreleyerek birnevi kalkan görevi görmektedir.
Önemli bilgiler içeren herhangi bir siteyi ziyaret ediyorsanız VPN’inizin aktif olduğundan emin olun.
Bu her zaman iyi bir kuraldır, ancak özellikle bilmediğiniz bir ağda olduğunuzda. Yalnızca şifrelenmiş web sitelerini yani ‘HTTPS’ ile başlayanları ziyaret edin. Buradaki ‘S’ önemli çünkü güvenli anlamına geliyor.
Bu genellikle bir bilgisayar korsanının yazdığınız şifre veya kredi kartı numarası gibi belirli bir sitedeki etkinliğinizi görüntülemesini engeller.
Hız ve veri sınırlarını göz ardı edelim ve burada güvenliğe odaklanalım. Veri aktarımı güvenli olmayan bağlantılarda açığa çıkar.
Bir bilgisayar korsanının indirmeyi engellemek ve içindeki her şeyi okumak için çok fazla çalışması gerekmez.
İhtiyaç duyacağınız her şeyi ortak ağa bağlanmadan önce indirmek veya güvenilir bir ağa ulaşana kadar beklemek daha akıllıca olacaktır.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI