DOLAR
32,3244
EURO
34,8465
ALTIN
2.387,31
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

Ailesi İsrail saldırısında öldürülen bebek hem öksüz hem yetim doğdu

Antalya Bilet…

Ailesi İsrail saldırısında öldürülen bebek hem öksüz hem yetim doğdu
REKLAM ALANI
23.04.2024 16:59
0
A+
A-

Ailesi İsrail saldırısında öldürülen bebek hem öksüz hem yetim doğdu

Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinlilerin son durağı sınır kenti Refah’ta annesi ve babası İsrail saldırısında ölen bir bebek dünyaya geldi. Hem öksüz hem de yetim doğan bebek her şeye rağmen hayata tutunmayı başardı. Bebeğe kendisini koruyan ve öldükten sonra bile hayat veren annesine saygı duruşu olarak Sabreen ismi verildi.

İsrail’in artan saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinlilerin son durağı sınır kenti Refah.
Yerinden edilmiş 1,3 milyon Filistinli Refah’ta kaderlerini bekliyor.
Sabreen el-Sakani, isimli kadın 7 Ekim’de başlayan İsrail işgaline haftalar kala Refah’taki evinde ikinci çocuğuna hamile olduğunu ve yedi buçuk aylık hamileliğinin çoğunu bombalardan korunarak geçireceğini öğrendi.
Yüz binlerce Filistinlinin evlerinden edildiği, sevdiklerini kaybettiği ve hayatları savaş yüzünden paramparça olduğu ortamda genç kadın kendisini şanslı sayıyordu.
En azından ailesinin başını sokacak bir çatısı vardı ve her gece kendi yataklarında uyuyorlardı.
Ne yazık ki Sabreen yeni doğan bebeğini kucağına alacak ya da onun ağlayışını duyacak kadar yaşayamadı.
El-Sakani ailesi İsrail’in sayısız bombardımanından kaçmayı başardı ancak cumartesi günü yaşadıkları ev bir hava saldırısında yerle bir oldu.
Sabreen, Shokri ve kızları Malak İsrail güçleri tarafından düzenlenen hava saldırısında öldürüldü.
Ama mucizevi bir şekilde aileninin bir üyesi hayatta kalmayı başardı.
Ailenin cenazelerini enkazdan çıkaran acil müdahale ekipleri, Sabreen’in ağır hamile vücudunu fark etti ve onu acil sezaryen için Refah’taki Emirlik hastanesine götürdü.
Sabreen’in kızı mucizevi bir şekilde cenazesinden canlı olarak çıkarıldı ve hayata tutunmayı başardı. Birkaç kez kalbi duran bebek, sağlık çalışanlarının özverili çalışması sonucunda hayata döndürüldü.
Saatler sonra isimsiz kız, kuvözde huzur içinde uyurken, bir sağlık çalışanı bezinin üzerine “Şehit Sabreen el-Sakani’nin bebeği” yazdı.Bebeğin hem annesi hem de babası doğumundan saatler önce hayatlarını kaybetti. Ama o yalnız değil.
Babaannesi Ahalam al-Kurdi hastaneye geldi ve torununu kendi torunu gibi büyütmek için yanına alacağını söyledi.
Kız bebeğe isim verilmedi; ta ki büyükannesi ve sağlık çalışanları uygun bir isme karar verene kadar.
Başlangıçta bebeğe, ablasının bulduğu ve “ruh” anlamına gelen bir isim olan Rouh adı verilecekti.
Ancak en sonunda, kendisini koruyan ve kendisi öldükten sonra bile ona hayat veren annesine bir saygı duruşu olarak bebeğe Sabreen adının verilmesine karar verildi.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI