DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

İngiltere sığınmacıları Ruanda’ya gönderiyor | Avrupa Konseyi ve BM’den “iptal” çağrısı

Antalya Bilet…

İngiltere sığınmacıları Ruanda’ya gönderiyor | Avrupa Konseyi ve BM’den “iptal” çağrısı
REKLAM ALANI
23.04.2024 10:31
0
A+
A-

Lordlar Kamarası’nın kabul etmesinin ardından İngiltere’de göçmen yasası onaylandı. Başbakan Rishi Sunak sığınmacıları 10 ile 12 hafta içinde Ruanda’ya göndermeye başlayacağını söyledi. İnsan hakları savunucuları bu planın “insanlık dışı” olduğunu söylüyor. Avrupa Konseyi İnsan Hakları Birimi,  tartışmalı planı iptal etmesi için İngiltere’ye çağrıda bulundu. Birleşmiş Milletler ise yasanın yeniden değerlendirilmesini istedi.

İngiltere, sığınmacıları Ruanda’ya gönderme kararını onayladı.

Başbakan Rishi Sunak dün, parlamentonun üst kanadının yasayı kabul etmesiyle birlikte, sığınmacıları 10 ile 12 hafta içinde Ruanda’ya göndermeye başlayacağını söyledi. Sunak, hükümetin göçmenleri Ruanda’ya götürmek üzere ticari charter uçakları kiraladığını ve personeli eğittiğini belirtti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Sunak, bu politikanın Muhafazakar Parti’nin bu yılın sonlarında yapılacak seçimler öncesinde “azalan servetini artıracağını” umduğunu belirtti. Lordlar Kamarası, tartışmalara neden olan yasayı ek güvenceler olmadan desteklemeyi uzun süre reddetmişti ancak Sunak’ın yasayı geçirmek için parlamentoyu gece geç saatlere kadar oturmaya zorlayacağını söylemesi üzerine durum değişti. Başbakan, “Eğer yok, ama yok. Bu uçuşlar Ruanda’ya gidiyor” ifadelerini kullandı.

AVRUPA KONSEYİ: İPTAL EDİN | BM: YENİDEN DEĞERLENDİRİN

Avrupa’nın en yüksek insan hakları organı ise bugün yaptığı açıklamada,  tartışmalı planı iptal etmesi için İngiltere’ye çağrıda bulundu. Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Michael O’Flaherty, “Birleşik Krallık hükümeti Ruanda politikası kapsamında insanları sınır dışı etmekten kaçınmalı ve tasarının yargı bağımsızlığını etkili bir şekilde ihlal etmesini tersine çevirmelidir” dedi.

Bir diğer açıklamayı da Birleşmiş Milletler (BM) yaptı.

BM, İngiliz hükümetinin yasayı yeniden gözden geçirmesini istedi. “İNSANLIK DIŞI” ELEŞTİRİSİ

Son yıllarda çoğu Afrika, Orta Doğu ve Asya’daki savaş ve yoksulluktan kaçan on binlerce göçmen, insan kaçakçılığı çeteleri tarafından organize edilen riskli yolculuklarda küçük teknelerle Manş Denizi’ni geçerek Britanya’ya ulaştı.

İnsan hakları savunucuları, sığınmacılarla kendi ülkelerinde ilgilenmek yerine onları Ruanda’ya sınır dışı etme planının “insanlık dışı” olduğunu söylüyor.

Yasayı eleştirenler, Doğu Afrika ülkesinin kendi insan hakları siciline işaret ediyor ve sığınmacıların tehlikeyle karşı karşıya oldukları ülkelere geri gönderilme riskiyle ilgili endişeleri dile getiriyor.

Sunak’ın yeni yasası, ülkede mevcut bazı insan hakları yasalarının programa uygulanmayacağını ve Ruanda’nın İngiliz yargıçlar tarafından güvenli bir yer olarak görülmesi gerektiğini savunuyor.

Yasa, planı hukuka aykırı ilan eden Yüksek Mahkeme kararını geçersiz kılmayı amaçlıyor. Ayrıca bireylerin temyiz seçeneklerini sadece istisnai durumlarla sınırlandırıyor. Aralarında Avusturya ve Almanya’nın da bulunduğu diğer Avrupa ülkeleri de sığınmacıların yurtdışında işlem görmesi için anlaşmalar yapmayı düşünüyor.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI