DOLAR
32,2627
EURO
34,7251
ALTIN
2.398,52
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
25°C
Antalya
25°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’den Anıtkabir’e ziyaret

Antalya Bilet…

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’den Anıtkabir’e ziyaret
REKLAM ALANI
24.04.2024 12:27
0
A+
A-

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'den Anıtkabir'e ziyaret

Resmi temaslar için Türkiye’ye gelen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, beraberindeki heyetle başkentte Anıtkabir’i ziyaret ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Steinmeier’in Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Türkiye’de bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Anıtkabir’i ziyaret etti.
Steinmeier, saygı duruşunun ardından fotoğraf çektirdi ve Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, deftere şunları yazdı: “Almanya Cumhurbaşkanı olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni ziyaret etmek ve bu devletin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e derin saygılarımı sunmak benim için büyük bir onurdur. Onun Avrupa’ya bakışı, Almanya ile Türkiye Cumhuriyeti arasında 100 yıllık derin dostluğun temelini attı.
Halklarımız, birbirlerinin ülkelerinde daha iyi bir yaşam ya da koruma arayan cesur kadın ve erkeklerin pek çok hikayesiyle şekillenen samimi bir bağ hissediyor.
Milyonlarca Türk kökenli insan bugün ülkemi zenginleştiriyor ve şekillendiriyor. Bağların bu hazinesi, ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi için temel taştır.”
Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşecek.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, davetine icabetle Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Steinmeier’i Beştepe’de ağırlayacak.
Yapılacak resmi görüşmelerde, Türkiye ve Almanya ikili ilişkileri tüm boyutlarıyla ele alınacak ve iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi için yapılabilecekler değerlendirilecek.
Görüşmelerde ayrıca, İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırıları ve bölgedeki son durum, Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaştaki son gelişmeler, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, küresel ve bölgesel konular görüşülecek.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI