DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Jamaika, Filistin’i devlet olarak tanıdı

Antalya Bilet…

Jamaika, Filistin’i devlet olarak tanıdı
REKLAM ALANI
24.04.2024 12:04
0
A+
A-

Jamaika, Filistin'i devlet olarak tanıdı

Karayip ülkesi Jamaika, Filistin’i resmen devlet olarak tanıdığını bildirdi. Jamaika, Filistin’i devlet olarak tanıyan 12. Karayip Topluluğu (CARICOM) üyesi oldu. Geçtiğimiz hafta Barbados, Filistin’i devlet olarak tanıyan 11. Karayip ülkesi olmuştu. Birleşmiş Milletler üyesi 193 ülkeden 140’ı Filistin’i bir devlet olarak tanıyor.

Jamaika, Filistin’i resmen devlet olarak tanıdığını açıkladı.

Jamaika Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Kamina Johnson Smith, yaptığı basın açıklamasında, “Jamaika’nın, uzun süredir devam eden İsrail ile Filistin arasındaki çatışmayı çözmek için tek geçerli seçenek olarak iki devletli çözümü savunmayı sürdürdüğünü” belirtti. Smith, dün yapılan Bakanlar Kurulunun ardından Filistin’i resmen devlet olarak tanıma kararı aldıklarını kaydetti. Bölgede gerilimin azaltılması ve kalıcı barışın sağlanmasına yönelik tüm çabaları desteklemeye devam ettiklerini bildiren Smith, tarafları sorunu diplomatik yollarla çözmeye çağırdı. Barbados yönetimi de 20 Nisan’da, Filistin’i devlet olarak tanıma kararı almıştı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Antalya Bilet

REKLAM ALANI