DOLAR
32,1909
EURO
34,9689
ALTIN
2.510,39
BIST
10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
28°C
Antalya
28°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Açık
31°C
Cuma Açık
31°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C

THY, 235 uçak için Airbus ve Boeing ile görüşüyor

Antalya Bilet…

THY, 235 uçak için Airbus ve Boeing ile görüşüyor
REKLAM ALANI
29.04.2024 12:43
0
A+
A-

THY, 235 uçak için Airbus ve Boeing ile görüşüyor

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, 235 uçak için hem Airbus hem de Boeing’le müzakere ettiklerini açıkladı.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, THY-Airbus-Rolls Royce işbirliğiyle uygulamaya alınacak Stratejik Türkiye Gelişmiş Programı’nın tanıtım toplantısındaki açıklamalarda bulundu.

THY, Airbus ve Rolls-Royce tarafından THY’nin Aralık 2023’te verdiği 150 adet A321neo ve 80 adet A350 kesin uçak siparişinin kutlanması amacıyla THY Genel Müdürlüğü’nde etkinlik düzenlendi. 

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Etkinlikte açıklamalarda bulunan Bolat, THY’nin her zaman Airbus ve Boeing arasında dengeli bir politika izlediğini kaydetti. 235 uçak için hem Airbus hem de Boeing’le müzakere ettiklerini belirten Bolat, “Boeing’deki üretim sıkıntıları ve kalite problemi sürüyor, sorunların sona ermesini bekliyoruz onun için filo planımızdaki 235 uçak için karar verirken acele etmeyeceğiz” ifadesini kullandı. Bolat, “Yeni projelerin belirlenmesi, endüstrinin ihalelere önceden hazırlanması ve belirlenen projelerin uygunlanması için oluşturulan STEP programı rekabet gücümüzü katlayacak. THY ve Airbus Türkiye’deki havacılık ve uzay sanayi şirketlerinin katılacağı STEP programını başlattı. THY, Airbus ve Rolls-Royce işbirliği kapsamında Rolls-Royce potansiyel bir bakım ve onarım operasyonunun kurulması ve tedarik zinciri çözümleri dahil Türkiye’de bir dizi endüstriyel girişimin uygulanmasını araştıracak” dedi.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI