DOLAR
32,1865
EURO
35,0205
ALTIN
2.503,33
BIST
11.043,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
27°C
Antalya
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Açık
29°C
Cuma Açık
30°C
Cumartesi Açık
26°C

Netanyahu: Ateşkes sağlansa bile Refah’a gireceğiz

Antalya Bilet…

Netanyahu: Ateşkes sağlansa bile Refah’a gireceğiz
REKLAM ALANI
30.04.2024 17:34
0
A+
A-

Netanyahu: Ateşkes sağlansa bile Refah'a gireceğiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun “ateşkes ve rehine takası olsa da olmasa da” sınır kenti Refah’a yönelik kara operasyonu gerçekleştireceğini söyledi. Refah, yerinden edilmiş yaklaşık 1,5 milyon Filistinli için son sığınma noktası.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, uzun zamandır gündemde olan Refah’a olası kara operasyonu hakkında açıklamalarda bulundu. Netanyahu, İsrail ordusunun ateşkes ve rehine takası konusunda anlaşma sağlansa bile Hamas’ı ortadan kaldırmak amacıyla Filistinlilerin son durağı olan sınırdaki Refah kentine gireceğini söyledi. Netanyahu ayrıca “hedeflerine ulaşmadan savaşı sonlandırmanın” bir seçenek olmadığını vurguladı. Netanyahu’nun makamından yapılan açıklamada, “Tüm hedeflere ulaşmadan önce savaşı durduracağımız düşüncesi kabul edilemez” denildi.

Netanyahu ayrıca UCM’nin İsrailli yetkililere yönelik olası tutuklama kararının “tarihi bir skandal” olduğunu söyledi. Bu karar ihtimalinin rehineleri eve getirme ve Hamas’a karşı tam zafer kazanma hedefleri,ni etkileyemeyeceğini vurguladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İSRAİL’İN OLASI REFAH SALDIRISI İsrail ynet news haber ajansının bildirdiğine göre, İsrail’in 48 ile 72 saat içinde Refah’a girmeye ilişkin karar vermesi bekleniyor. Refah kentine yönelik kara operasyonu için hazırlıkların tamamlandığı belirtilirken, Hamas’la rehine anlaşmasına varılması olasılığının da değerlendirildiği kaydedildi. Antalya Bilet

REKLAM ALANI