DOLAR
32,2041
EURO
35,0865
ALTIN
2.472,04
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C

Ankara’daki selin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı: Yollar çöktü, ev ve iş yerlerini su bastı

Antalya Bilet…

Ankara’daki selin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı: Yollar çöktü, ev ve iş yerlerini su bastı
REKLAM ALANI
01.05.2024 14:12
0
A+
A-

Ankara'daki selin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı: Yollar çöktü, ev ve iş yerlerini su bastı

Başkentte dün akşam saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak nedeniyle zarar gören yollar ve dükkanlardaki çalışmalar sürüyor. Kentte sağanak nedeniyle yollar çöktü, su baskını yaşanan bölgelerde araçlar, ev ve iş yerleri hasar gördü.

Başkentte dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Yenimahalle, Çankaya, Altındağ ve Sincan ilçelerinde cadde ve sokaklar, alt geçitler suyla kaplandı.
Bazı yollarda çökmeler oluştu.
Birçok araç alt geçitlerde mahsur kaldı.
Sürücüler, araçlarının üzerine çıkarak kurtarılmayı bekledi. Yağış nedeniyle ev ve iş yerlerini de bu bastı.
Sabaha kadar süren çalışmalarla mahsur kalan araçlar kurtarıldı, biriken sular tahliye edildi. Bazı bölgelerde su seviyesi 1 metreyi aştı.
Yağış ile birlikte meydana gelen su baskınlarının yol açtığı zarar günün aydınlanmasıyla ortaya çıktı.
Su basan çok sayıda ev ve iş yerinde zarar oluştu. Köprü altları ve alt geçitlerden kurtarılan bazı araçların da kullanılmaz hale geldiği görüldü.
Bazı binaların bodrum katlarındaki otoparklarında bulunan araçlar da hasar gördü.
Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hasar tespit çalışmaları kapsamında, zarar gören ev ve iş yerlerinde meydana gelen hasara ilişkin rapor tuttu.
Sağanağın en büyük fazla etkili olduğu Yenimahalle ilçesinde bulunan Demetevler Mahallesi Cemal Arseven Caddesi’nde çöken yolda, ekipler önlem aldı. İş yerini su basan esnaf Mehmet Demirhan, “Mobilyalar zarar gördü. 50 bin TL’den fazla zararımız var.” dedi.
Gazi Mahallesi’nde evini su basan Emine Öztürk ise geçen sene de evinde su baskını yaşandığını söyleyerek, “‘Tekrar aynı olay yaşamayız’ dedik. Ama sonradan bir baktık çok aşırı bir yağış, afetti resmen. Zararımız çok büyük, kullanılacak eşya kalmadı. Daha yeni de almıştık. Maalesef hepsini çöpe atacağız. İtfaiye geldi bizden daha kötü durumlarda olanlar varmış. O yüzden sabaha karşı geldiler. Altyapının değiştirilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI