DOLAR
32,2050
EURO
35,0386
ALTIN
2.471,55
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C

Çin’in yeni uçak gemisi Fucien deneme seyirlerine başladı

Antalya Bilet…

Çin’in yeni uçak gemisi Fucien deneme seyirlerine başladı
REKLAM ALANI
01.05.2024 11:58
0
A+
A-

Çin'in yeni uçak gemisi Fucien deneme seyirlerine başladı

Çin’in üçüncü uçak gemisi “Fucien”in bugün tersaneden çıkarak deneme seyirlerine başladığı bildirildi. Fucien, hem tasarımı hem de üretimi yerli olan ilk örnek olma özelliği taşıyor.

Çin’e ait Fucien uçak gemisi, Şangay’da tutulduğu Ciangnan Tersanesi’nden çıkarak denize açıldı. Deneme seyirlerine başlayan geminin itiş ve elektrik sistemlerinin güvenilirliği ile istikrarının test edileceği belirtildi. Geminin Komutan Yardımcısı Çien Şumin, bu yılın başında, geminin deneme seyirlerine 2024 yılı içinde başlayacağını açıklamıştı. Şangay Deniz Güvenliği İdaresi, sivil gemiler için dün yayımladığı uyarı notunda, Doğu Çin Denizi’nin Yangzı Nehri’nin ağzına yakın kıyı bölgesinde, 1-9 Mayıs tarihlerinde askeri faaliyet yürütüleceği ve bölgeye gemi girişinin yasaklanacağını bildirmişti. ÇİN’İN ÜÇÜNCÜ UÇAK GEMİSİ Çin’in güney eyaletlerinden Fucien’in adını taşıyan gemi, 17 Haziran 2022’de Şanghay’daki Ciangnan Tersanesi’nde suya indirilmişti. “Tip 003” olarak sınıflandırılan 80 bin tonluk savaş gemisinde, Elektromanyetik Uçak Kalkış Sistemi (EMALS) adı verilen ileri teknoloji fırlatma rampaları bulunuyor. Liaoning ve Şandong’un ardından Çin donanmasına katılan üçüncü uçak gemisi olan Fucien hem tasarımı hem de üretimi yerli ilk örnek olma özelliği taşıyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK DONANMASI Çin’in, kuzeydoğu eyaleti Liaoning’in adını taşıyan ilk uçak gemisi, 1998’de Ukrayna’dan alınan Varyag uçak gemisinin iskeleti üzerine inşa edilmiş ve 2012’de hizmete girmişti. Bir başka kuzeydoğu eyaletinin adını taşıyan Şandong uçak gemisi ise Liaoning’in tasarımı kopya edilerek Çin’de üretilmiş ve 2017’de hizmete alınmıştı. Gemi sayısı bakımından dünyanın en büyük donanmasına sahip olan Çin, 2035 yılına kadar 6 uçak gemisi filosu oluşturmayı planlıyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Antalya Bilet

REKLAM ALANI