DOLAR
32,2049
EURO
35,0833
ALTIN
2.470,85
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C

Rusya, Ukrayna ordusundan ele geçirdiği Batı teçhizatını sergiliyor

Antalya Bilet…

Rusya, Ukrayna ordusundan ele geçirdiği Batı teçhizatını sergiliyor
REKLAM ALANI
01.05.2024 17:40
0
A+
A-

Rusya, Ukrayna ordusundan ele geçirdiği Batı teçhizatını sergiliyor

Rus ordusu, Ukrayna’dan ele geçirdiği ABD, Fransa, Almanya gibi Batı menşeili silah ve teçhizatları Zafer Parkı’nda sergilemeye başladı.

Rusya, savaşın başladığı 24 Şubat 2022’den bu yana Ukrayna’da ele geçirdiği askeri teçhizat ve silahları sergiliyor.
Başkent Moskova’daki Zafer Parkı’nda düzenlenen sergide ABD, Fransa, Finlandiya, Almanya, İsveç, Avustralya ve Avusturya gibi batılı ülkelere ait teçhizatlar yer alıyor.
“Zaferimiz kaçınılmaz” yazılı pankartların asıldığı sergide Amerikan Bradley zırhlı muharebe aracı ve M1 Abrams tankı, Alman Leopard 2 tankları, İsveç’e ait CV90 zırhlı muharebe aracı, İngiliz M777 obüs ile Husky zırhlı aracı ve Fransız AMX-10RC zırhlı araçlarının da aralarında bulunduğu 30 tank ve zırhlı araç sergileniyor.
“Tarih tekerrür ediyor” başlığıyla açılan serginin giriş bölümüne ise İkinci Dünya Savaşı’nda Sovyet ordusu tarafından ele geçirilen ve tank avcısı olarak bilinen Alman Marder 2 tipi zırhlı muharebe aracı yerleştirildi.
Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Sergi alanında, NATO askeri-siyasi bloğuna üye yabancı devletlerin ordularının hafif ve ağır silahlarının yanı sıra Ukraynalı neo-Nazilerin insansız hava araçları, iletişim araçları ve teçhizatları da sergileniyor” denildi.
Batı tarafından gönderilen hiçbir askeri teçhizatın savaş alanındaki durumu değiştiremeyeceği kaydedilen açıklamada, “Düşman yenilecek” ifadesi yer aldı.
Çok sayıda Rus vatandaşının akın ettiği sergi 31 Mayıs tarihine kadar açık kalacak.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI