DOLAR
32,2376
EURO
34,9867
ALTIN
2.432,15
BIST
10.622,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Açık
35°C

Bakan Kacır: Togg, 2025 yılında Almanya’da satışa çıkacak

Antalya Bilet…

Bakan Kacır: Togg, 2025 yılında Almanya’da satışa çıkacak
REKLAM ALANI
14.05.2024 00:05
0
A+
A-

Bakan Kacır: Togg, 2025 yılında Almanya'da satışa çıkacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gümdeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Togg’un tüm sektörü dönüştürmeye öncülük ettiğini belirten Kacır, “Togg, 2025 yılının başında Almanya’ya adım atacak, Avrupa pazarına girmiş olacak.” açıklamasını yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, TRT Haber’de gündeme dair soruları yanıtladı. Togg ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kacır, yollardaki Togg sayısının 30 bine yaklaştığını belirtti. 

Togg’un hem elektrikli araç sınıfında hem de kendi modeli olan SUV araçlar arasında pazar lideri olduğunu söyleyen Bakan Kacır, “Sadece yeni bir otomobil markasının değil, tüm sektörü dönüştürmeye öncülük eden bir markanın doğuşuna şahitlik ediyoruz. Bugün yollardaki Togg’lar 30 bine yaklaştı. Türkiye önümüzdeki dönemde dünyada önemli bir batarya üretim üslerinden biri haline gelecek. Otonom sürüş, yapay zeka konusunda Togg’un önümüzdeki dönemde kabiliyetlerini geliştirmek çok önemli olacak.” diye konuştu. 

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“2025 BAŞINDA ALMANYA’DA SATIŞA ÇIKACAK” Kacır, “Tüm sektörü dönüştürmeye öncülük eden bir markanın doğuşuna şahitlik ediyoruz. Togg, 2025 yılının başında Almanya’ya adım atacak, Avrupa pazarına girmiş olacak.” dedi. 

Bakan Kacır’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: “Haberleşme uyduları konusunda yerlileşme ve millileşme çok hızlı gerçekleşmedi. Türksat 6A, Türkiye’nin sınıf atladığı bir proje oldu. 8 Temmuz haftasında uzaya fırlatılmış olacak. Türkiye, Türksat 6A’yı üreterek milli haberleşme uydusu üretebilen 11 ülkeden biri haline geldi. Uydunun tüm fonksiyonlarının uzay ortamında çalışacağı belirlendi. 

Türksat 6A’nın Türksat 5A ve 5B’den farkı, haberleşme uydusu teknolojisinde millilik kazanmak. Bu kabiliyetin kazanımı önümüzdeki dönemde Türkiye’ye yeni haberleşme uydu projelerini beraberinde getiriyor olacak.

“HEDEFİMİZ UZAY TEKNOLOJİLERİNDE TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE” Türkiye artık yılda birkaç kez uzay heyecanı yaşayan bir ülke. Bunları çoğaltacağız. Nihai hedefimiz uzay teknolojilerinde tam bağımsız Türkiye.  İki astronotumuzun her ikisi de ilk misyonu gerçekleştirmek üzere eğitimlerini başarıyla tamamladılar. İki astronot yetiştirmek önemliydi. Tuva Cihangir Atasever de Alper Gezeravcı gibi yetişmiş oldu. Yörünge altı araştırma uçuşu projenin başında planlanmış oldu. Tuva Cihangir Atasever de ilk günden planladığımız gibi ilave bir maliyet getirmeyen yörünge altı araştırma uçuşu misyonunu haziran ayında gerçekleştirmiş olacak. Normal bir yolcu uçağının kazanacağı irtifanın 10 kat üzerine çıkılacak. Türkiye, uzay sınırını aşan mikro yer çekimini tecrübe eden ve bu ortamda araştırmalar yapan bir değil iki astronota sahip olmuş olacak.”

“KAAN’LA HEDEFE ADIM ADIM İLERLİYORUZ” KAAN’da ilk hedef 2028 yılında 20 KAAN’ın TSK envanterine girebilecek noktaya gelmesi ve TSK’ya teslim edilmesi. TUSAŞ muazzam bir gayretle bu projeyi sürdürüyor. Türkiye’nin dünyada bir elin parmağını geçmeyen sayıda 5. nesil savaş uçağı geliştirebilen ülkelerden biri olması hedefine adım adım ilerliyoruz. Türkiye artık her alanda savunma sanayiine benzer atılımlar içerisinde. Savunma sanayii Türkiye’ye yüksek teknoloji geliştirme tecrübesi kazandırmış oldu.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI