DOLAR
32,8351
EURO
35,2631
ALTIN
2.456,59
BIST
10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
31°C
Antalya
31°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
31°C
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C

Dünyanın ilk yapay zeka hastanesi açıldı! Günde 3 bin hasta tedavi olacak

Antalya Bilet…

Dünyanın ilk yapay zeka hastanesi açıldı! Günde 3 bin hasta tedavi olacak
REKLAM ALANI
31.05.2024 11:51
0
A+
A-

Dünyanın ilk yapay zeka hastanesi açıldı! Günde 3 bin hasta tedavi olacak

Dünyanın ilk yapay zeka hastanesi Çin’de açıldı. 14 robot doktordan oluşan kadrosu ile hastane günde 3 bin hastayı tedavi edebilecek. Hastanede çalışan bir robot doktorun birkaç gün içinde 10 bin hasta bakabilmesi hedefleniyor. Aynı rakamlara ulaşmak için bir insan doktorun iki yıldan fazla süre çalışması gerekli.

Her ne kadar bir bilim kurgu filminin konusu gibi görünse de, robot doktorlarla birlikte dünyanın ilk yapay zeka hastanesi Çin’de açıldı.
Yakın zamanda yayınlanan bir rapora göre robot doktorlardan oluşan kadrosu ile hastane günde 3 bin hastayı tedavi edebilecek ve milyonlarca kişiyi kurtaracak.
Pekin’deki Tsinghua Üniversitesi’nden araştırmacılar otonom etkileşim yoluyla çalışacak Agent Hastanesi projesi üzerinde çalışıyor.
Yapay zeka hastanesi geliştirme sürecinin son aşamalarında ve bu yılın ikinci yarısından itibaren hasta kabul etmeye başlaması bekleniyor.
Agent Hastanesi’nin araştırma ekibi lideri Liu Yang, Global Times’a yapay zeka hastanesinin doktorların hastalıkları teşhis etme ve tedavi etme şeklini değiştireceğini, kendileri ve hastaları için büyük faydalar sağlayacağını söyledi.
Global Times’ın haberine göre yapay zeka doktorlarının yalnızca birkaç gün içinde 10 bin hastayı tedavi edebileceği düşünülüyor.
Aynı rakamlara ulaşmak için bir insan doktorun iki yıldan fazla süre çalışması gerekiyor.
Yapay zeka doktorları ayrıca önemli solunum yolu hastalıklarınıvda kapsayan MedQA veri setinde (ABD Tıbbi Lisanslama Sınavı soruları) yüzde 93,06 gibi muazzam bir doğruluk oranına ulaşabiliyor.
Yapay zeka hastanesinde, büyük dil modeliyle desteklenen akıllı aracılar tarafından yönetilen 14 doktor ve hemşireden oluşan bir ekip görev alacak.
Bu gelişme, Elon Musk’un yapay zekanın ne zaman insanlardan daha akıllı olacağını düşündüğüne dair öngörüsüyle uyumlu görünüyor.
Musk, yapay zekanın iki yıl içinde muhtemelen herhangi bir insandan daha akıllı olabileceğini söylemişti. 
(Haberdeki görseller Canva’nın yapay zeka görsel oluşturucusu kullanılarak üretilmiştir.)

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI