DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
38°C
Antalya
38°C
Açık
Pazar Açık
38°C
Pazartesi Açık
38°C
Salı Açık
37°C
Çarşamba Açık
35°C

İsrail’in okul saldırısı: “Korkuyu normalleştirdik”

Antalya Bilet…

İsrail’in okul saldırısı: “Korkuyu normalleştirdik”
REKLAM ALANI
07.06.2024 09:26
0
A+
A-

İsrail ordusu, yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı bir okula düzenlediği saldırı sonucu 39 kişinin ölümüne, onlarca kişinin yaralanmasına neden oldu. UNRWA Planlama Direktörü Sam Rose Gazze’deki dramın Batı’da normalleştiğini vurgulayarak, “Daha önceki savaşlarda bunun gibi olaylar şoka ve öfkeye neden olur ve sonsuza kadar hatırlanırdı. Oysa bu savaşta, birkaç gün içinde yerini bir başkası alıyor” diye konuştu. UNRWA’nın Gazze’de yaklaşık 300 okulu var, ancak bunların hiçbiri 7 Ekim’den bu yana eğitim vermiyor.

Geçtiğimiz günlerde İsrail ordusu, Nusayrat Mülteci Kampı 2. bölgesinde onlarca yerinden edilmiş insanın barındığı bir okulu bombalayarak korkunç bir katliam gerçekleştirdi.
Saldırı sonucunda 12’si çocuk olmak üzere 39 kişi yaşamını yitirdi.
Birleşmiş Milletler’in Filistin Ajansı’nın (UNRWA) planlama direktörü Sam Rose’a göre, İsrail’in Gazze’nin güneyindeki saldırısının neden olduğu kitlesel can kayıpları batıda normalleşiyor ve Gazze’nin kendi içinde bile bir kadercilik duygusuna yol açıyor.
Gazze’de geçirdiği beş haftanın ardından Londra’ya yeni dönen Rose, “O okulda yaklaşık 6 bin kişi barınıyordu. Çatışmanın tüm taraflarını uymaya çağırdığımız savaş kuralları var: tesislerimizin dokunulmazlığını korumak” diye konuştu.
Aktarılana göre savaşın yerinden ettiği insanlar çaresizce okulun avlusuna sığınmışken gerçekleştirilen saldırı gece 02.00 sularında yaşandı.
İsrail ordusu, saldırıya yönelik hiçbir uyarıda bulunmadı.
UNRWA planlama direktörü Rose, “Bunun neredeyse normalleştiğini defalarca gördük. Daha önceki savaşlarda bunun gibi olaylar şoka ve öfkeye neden olur ve sonsuza kadar hatırlanırdı. Oysa bu savaşta, eğer her şey sona ermezse, birkaç gün içinde yerini bir başkası alacak gibi görünüyor. Dolayısıyla bu olayların olması neredeyse sıradan hale geliyor. Korkuyu normalleştirdik” diye konuştu.
Washington, İsrail’in saldırıyla ilgili kamuoyuna bilgi verirken tamamen şeffaf olmasını beklediğini söyledi.
Sivillerin çatışmalardan kaçmaya çalıştığı üç haftada 1 milyon insanın göçünün “oldukça dramatik insani sonuçları” oldu.
UNRWA’nın Gazze’de yaklaşık 300 okulu var, ancak bunların hiçbiri 7 Ekim’den bu yana eğitim vermiyor ve büyük ölçüde çatışmalardan kaçanlar için mülteci merkezlerine dönüştü.
Okullar, fazladan su çıkarmayı mümkün kılan güneş panelleri ve tuzdan arındırma tesislerine sahip oldukları için mültecileri çekiyor.
İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) Nisan ayındaki operasyonu sırasında boşaltılan Han Yunus’taki okulların çoğu, artık Refah’tan gelen mültecileri kabul ediyor.
Refah’ta savaş öncesi 270 bin nüfustan yalnızca 100 bin kişinin kaldığı tahmin ediliyor. İsrail ordusu kara harekatı başlatmadan önce bölgede 1,4 milyon mülteci vardı.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI