DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
38°C
Antalya
38°C
Açık
Pazar Açık
38°C
Pazartesi Açık
38°C
Salı Açık
37°C
Çarşamba Açık
35°C

Apple’ın yapay zeka kararı Elon Musk’ı kızdırdı: Yasaklarım

Antalya Bilet…

Apple’ın yapay zeka kararı Elon Musk’ı kızdırdı: Yasaklarım
REKLAM ALANI
11.06.2024 01:18
0
A+
A-

Apple'ın yapay zeka kararı Elon Musk'ı kızdırdı: Yasaklarım

Apple’ın işletim sistemini OpenAI ile entegre edeceğini duyurması Elon Musk’ı kızdırdı. Bunun güvenlik ihlaline yol açacağı belirten Musk, OpenAI’ı işletim sistemi seviyesinde entegre ederse Apple cihazlarının şirketlerinde yasaklanacağını söyledi.

Tesla, SpaceX ve X gibi şirketlerin sahibi Elon Musk, X sosyal medya hesabından, Apple’ın geliştirici etkinliği WWDC’de ilan ettiği ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI ile işbirliğine dair paylaşımda bulundu.

“BU KABUL EDİLEMEZ BİR GÜVENLİK İHLALİ” OpenAI’ı işletim sistemi seviyesinde entegre ederse, Apple cihazlarının şirketlerinde yasaklanacağını bildiren Musk, “Bu, kabul edilemez bir güvenlik ihlalidir.” ifadesini kullandı. Musk, şirketi ziyaret edenlerin de kapıda Apple cihazlarını teslim etmek zorunda kalacağını aktararak, cihazların Faraday kafesinde saklanacağını kaydetti. Apple’ın kendi yapay zeka uygulamasını geliştirmek yerine OpenAI’a güvenmesini de eleştiren Musk, “Apple’ın kendi yapay zekasını üretecek kadar akıllı olmaması, ancak bir şekilde OpenAI’nın güvenliğinizi ve gizliliğinizi koruyacağından emin olabilmesi açıkça saçma. Apple, verilerinizi OpenAI’a teslim ettiğinde aslında neler olup bittiği hakkında hiçbir fikre sahip değil.” değerlendirmesinde bulundu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

NE OLDU? Apple, bugün akıllı kişisel asistanı Siri ile gerektiğinde sohbet robotu ChatGPT’ye erişilebileceğini ve ChatGPT ile entegrasyonun yılın ilerleyen zamanlarında iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia’ya geleceğini bildirmişti. ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI şirketinin Üst Yöneticisi Sam Altman da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu yılın ilerleyen zamanlarında ChatGPT’yi cihazlarına entegre etmek için Apple ile ortaklık yapmaktan mutluyum. Gerçekten beğeneceğinizi düşünüyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI