DOLAR
32,5216
EURO
34,9654
ALTIN
2.439,29
BIST
10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Hafif Yağmurlu
32°C
Antalya
32°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
30°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
31°C
Cuma Açık
36°C
Cumartesi Açık
38°C
SON DAKİKA
Yeni bakanlar ile kabine toplandı
Sağlık Bakanlığı’nda devir teslim töreni | Fahrettin Koca, görevi Kemal Memişoğlu’na devrediyor
Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Temmuz 2024 dolar – euro fiyatları)
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Faydası saymakla bitmiyor ama fazlası ölüme götürüyor

Antalya Bilet…

Faydası saymakla bitmiyor ama fazlası ölüme götürüyor
REKLAM ALANI
12.06.2024 12:00
0
A+
A-

Faydası saymakla bitmiyor ama fazlası ölüme götürüyor

Sağlıklı bir yaşam sürmek için vücudunuzun ihtiyacı kadar su içmeniz gerekir. Su, bir yaşam kaynağıdır ve vücut için sayısız faydası bulunur. Ancak ABD’de yapılan bir araştırma fazla su tüketiminin bilinenin aksine zararlı olabileceğini ortaya çıkardı. Özellikle de egzersiz sırasında içilen suyun ölüme bir götürebileceği ortaya çıktı. Peki, su içmenin zararı var mı? İşte yanıtı…

Vücudun dengesini korumak için su içmek önemlidir. Su tüketimi vücudun ve organların düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Yeterli miktarda su tüketimi cildin sağlıklı ve nemli kalmasını destekler. Susuz kalan cilt olduğunda daha cansız ve yaşlı görünür.
Bunun yanı sıra sağlıklı bir sindirim için de su içmek önemlidir. Bağırsak sağlığını korumak ve vücutta biriken ödem ve toksini atmak için her gün 8-10 bardak su içmeyi önemsemelisini.z
Yeterli miktarda su içmek, böbreklerin düzgün çalışmasına yardımcı olur ve idrar oluşumunu teşvik eder. Bu da böbrek taşı riskini azaltabilir. Tok hissetmenize yardımcı olabilir, böylece daha az yemek yiyebilir ve dolayısıyla kilo kontrolüne katkıda bulunabilir.
Bu nedenlerden dolayı, sağlıklı bir yaşam sürdürmek için yeterli miktarda su içmek önemlidir. Ancak, her bireyin su ihtiyacı farklıdır, bu nedenle kişisel ihtiyaçlarınıza uygun su tüketim miktarını belirlemek önemlidir. ABD’de su tüketimiyle ilgili yapılan bir araştırma bilinmeyen gerçeği ortaya çıkardı. Özellikle de vücudu çalıştıran spor gibi aktivileri yaparken su tüketmek sağlık için ciddi risk oluşturuyor.
Spor yaparken su içerek vücutta su kaybının önlenmesi gerektiği inancı oldukça yaygın. Ancak ABD’li araştırmacılar spor sırasında aşırı su içilmesinin ölüme dahi yol açabileceği konusunda uyarıyor.
ABD’de düzenlenen Spor Sağlığı Paneli’ne katılan bir grup doktor, spor sağlığı uzmanı, kondisyoner ve akademisyen, yayınladıkları bildiride “Spor yaparken aşırı su tüketimi sadece eski bir inanış değil, aynı zamanda oldukça da tehlikeli” ifadelerini kullandı.
Spor yapan kişilerin sadece susadıkları zaman su içmesi gerektiğini belirten uzmanlar, aşırı su tüketimi nedeniyle spor esnasında kandaki sodyum seviyesinin düştüğü ve kişilerin hiponatremiye girebileceğini ifade ediyor.
En az 14 sporcunun egzersiz sırasında aşırı su içtikleri için hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada aşırı su tüketiminin vücutta yarattığı sorunlar şöyle açıklanıyor:”Gereğinden fazla su içilince kanda sodyum azalıyor. Böbreklerde çok fazla sıvının birkmesinin ardından vücuttaki hücreler aşırı sıvıyı depolamaya gayret etmeye başlıyor. Bu da vücudun farklı yerlerinde ödemlere neden oluyor. Beyinde oluşabilecek ödemler ise komaya hatta ölüme dahi yol açabiliyor.”
Fazla su içmenin zararları hakkında genellikle pek konuşulmaz çünkü vücut için çok fazla su genellikle zarar vermez. Ancak, aşırı miktarda su tüketiminin hiponatremi olarak adlandırılan bir duruma neden olabileceği bilinmektedir. Hiponatremi, vücuttaki sodyum seviyelerinin düşük olması durumudur. Bu durum, özellikle çok fazla su içen sporcular ve aşırı terleme sonucu sodyum kaybı yaşayan bireylerde ortaya çıkabilir. Hiponatremi ciddi bir durum olup, baş ağrısı, halsizlik, kusma, kas krampları, hatta bilinç kaybı gibi belirtilere neden olabilir.
Bununla birlikte, normalde sağlıklı bir kişi için, vücudun ihtiyacı olan su miktarını içmek zararlı değildir. Ancak, aşırı miktarda su içmek ve normalden çok daha fazla su tüketmek bazı sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, vücudun ihtiyacı olan su miktarını içmek önemlidir, ancak aşırıya kaçmamak da önemlidir. Ayrıca, bireyin yaşına, cinsiyetine, sağlık durumuna, fiziksel aktivitesine ve çevresel koşullara bağlı olarak su ihtiyacı değişebilir.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI