DOLAR
32,8363
EURO
35,2246
ALTIN
2.455,82
BIST
10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
31°C
Antalya
31°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
31°C
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C

ABD, İsrail’e 18 milyar dolarlık F-15 satışını onayladı

Antalya Bilet…

ABD, İsrail’e 18 milyar dolarlık F-15 satışını onayladı
REKLAM ALANI
18.06.2024 13:14
0
A+
A-

ABD, İsrail'e 18 milyar dolarlık F-15 satışını onayladı

ABD Kongresi’ndeki iki kilit Demokrat üye, değeri 18 milyar dolardan fazla olan 50 adet F-15 savaş uçağı da dahil olmak üzere İsrail’e yönelik büyük bir silah satışını onayladı. Tüm onayları geçmesi durumunda bu sevkiyat, Gazze saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana ABD’nin İsrail’e en büyük silah satışlarından biri olacak.

ABD Kongresi’ndeki iki Demokrat siyasetçi, uzun süredir karşısında durdukları İsrail’e savaş uçağı satışına onay verdi. Washington Post’a (WP) konuşan ve kimliklerinin açıklanmasını istemeyen üç ABD’li yetkili, Temsilciler Meclisi Üyesi Gregory Meeks ve Senatör Ben Cardin’in 18 milyar dolarlık 50 adet F-15 satışını onayladığını söyledi. Daha önce açıklanmayan karar, ABD’nin İsrail’e savaşın sona erdirmek için baskı yapması yönündeki çağrılara rağmen, Washington’un İsrail’e silah akışını sürdürme yönündeki büyük iştahının altını çiziyor.

ABD’NİN İSRAİL’E EN BÜYÜK SİLAH SATIŞI ABD Dışişleri Bakanlığı, satışın onaylandığına dair Kongre’ye resmi bildirimde bulunacak.Tüm onayları geçmesi durumunda bu sevkiyat, Gazze saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana ABD’nin İsrail’e en büyük silah satışlarından biri olacak. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, geçtiğimiz hafta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yla görüşmüştü.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bu görüşmede, Blinken’ın Netanyahu’ya Washington’ın İsrail’e uyguladığı silah satışı sınırlandırmasını kaldıracağını söylediği savunuldu.

İLİŞKİLERDE “SAVAŞ ÖNCESİ” DÜZEY İsrailli televizyon kuruluşu Kanal 12’nin haberine göre ise, Netanyahu ABD’den silah tedariki sıklığını tekrar savaşın başındaki düzeye getirmesini talep etti. Blinken’ın da yakın zamanda ABD’nin tüm sınırlandırmaları kaldırarak silah satışını sürdüreceğini söylediği öne sürüldü.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI