DOLAR
32,8351
EURO
35,2631
ALTIN
2.456,59
BIST
10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
31°C
Antalya
31°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
31°C
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C

Trump’ı yargılayan savcıya tehdit yağmuru

Antalya Bilet…

Trump’ı yargılayan savcıya tehdit yağmuru
REKLAM ALANI
21.06.2024 15:21
0
A+
A-

Trump'ı yargılayan savcıya tehdit yağmuru

Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın tarihi “sus payı” davası süresince 100’ü aşkın tehdit aldığını açıkladı. Saldırganlığın boyutu Bragg’ın daha önce karşılaştığının çok üzerinde.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın tarihi sus payı davasında savcılık yapan Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg, Trump’ın suçlu bulunmasının ardından 100’den fazla tehdit aldı. Bu sayı, savcının geçtiğimiz yıl aldığı tehditlerin tamamından daha fazla. New York Polis Teşkilatı güvenlik biriminin analiz ettiği tehditler arasında nefret dolu ırkçı mesajlar, “Bragg’in Başı Belada” gibi kaygı verici yorumlar yer alıyor. E-postalardan biri ThisMeansWar (BuSavaşİlanıdır) adlı bir adresten gönderilmiş. Mahkeme kayıtlarına göre, saldırganlığın boyutu Bragg’ın daha önce karşılaştığının çok üzerinde. Mayıs ayında sona eren sus payı davası boyunca, siyahi savcı Bragg, bir dizi ırkçı tehdit almaya devam etti.

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALDI Ofisine de tehdit mesajları ve içlerinden biri gizemli bir beyaz toz içeren çok sayıda zarf gönderilmişti; bunların arasında “ALVIN: SENİ ÖLDÜRECEĞİM” yazılı bir mektup da vardı. Sus payı davasına dahil olan yetkililere yönelik olası riskler, New York yetkililerinin eski başkana karşı konuşma yasağı kararı almalarında önemli bir gerekçe olmuştu. Gündemden düşmeyen dava sırasında Trump, mahkeme sürerken sosyal medyada paylaştığı tanıklara ve jüriye yönelik 10 ifade nedeniyle 10 bin dolar para cezasına çarptırılmış ve davaya bakan yargıç, kararı çiğnemeyi sürdürmesi halinde kendisini hapse atmakla tehdit etmişti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Antalya Bilet

REKLAM ALANI