DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
27°C
Antalya
27°C
Açık
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Çok Bulutlu
25°C

ABD’de başkanlık seçimi: Biden ve Trump yarışı kesinleşti

Antalya Bilet…

ABD’de başkanlık seçimi: Biden ve Trump yarışı kesinleşti
REKLAM ALANI
13.03.2024 07:36
0
A+
A-

ABD'de başkanlık seçimi: Biden ve Trump yarışı kesinleşti

Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık yarışında bir eşik daha aşıldı. Demokrat Başkan Joe Biden ve Cumhuriyetçi Eski Başkan Donald Trump, başkan adaylığı için gerekli delege sayısına ulaştı. Böylece iki ismin ABD başkanlık yarışında rakip olacağı kesinleşmiş oldu.

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri yaklaşırken, Demokrat Parti ile Cumhuriyetçi Parti salı günü Georgia, Washington ve Mississippi eyaletlerinde ön seçimlerini gerçekleştirdi. Demokratlarda rakipsiz durumdaki Biden ile Cumhuriyetçilerde yakın zaman önce rakipsiz kalan Trump, her üç eyalette de ön seçimleri kazandı. Mevcut Başkan olan ve Demokratların tek başkan aday adayı konumunda bulunan Biden, Georgia’da yüzde 95, ülkenin kuzeybatısında yer alan Washington’da yüzde 85 ve Mississippi’de ise yüzde 98 düzeyinde oy alarak tüm parti delegelerini hanesine yazdırdı. Biden bu akşamki sonuçlarla, Demokrat Partide başkan adaylığı için gereken delege sayısı olan 1968’i geçerek partisinin başkan adaylığının resmileşmesi için ağustos ayında yapılacak parti kongresini beklemeye başladı.

TRUMP ADAYLIĞININ RESMİYET KAZANMASINI BEKLİYOR Öte yandan Trump ise, kritik eyaletlerden Georgia’da yüzde 85, Washington eyaletinde yüzde 73 ve Mississippi’de ise yüzde 92 ile her üç eyaletteki tüm parti delegelerini kazandı. Bu sonuçlarla Trump da Cumhuriyetçi Partide başkan adaylığı için gereken delege sayısı olan 1215’i geçerek temmuz ayındaki parti kongresinde adaylığının resmiyet kazanmasını beklemeye başladı. Demokrat Partide başkan adayının belirlenmesi sürecinde toplam 3 bin 934 delege, Cumhuriyetçi Partide ise aynı süreç için toplam 2 bin 429 delege ön seçimlerde belirleniyor. Bu sonuçların ardından her iki isim de 2020 yılındaki tartışmalı başkanlık seçimlerinin ardından 5 Kasım’da bir kez daha ABD başkanlığı için karşı karşıya gelmeye oldukça yaklaşmış durumda.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Antalya Bilet

REKLAM ALANI