DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
38°C
Antalya
38°C
Açık
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
SON DAKİKA
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
FETÖ’den ABD Başkanı Biden’a mektup | Güvenlik kaynakları: Türkiye’yi şikayet eden mektup yazıldı
Marmara Denizi’nde 3,3 büyüklüğünde deprem
Malatya’da 4,4 büyüklüğünde deprem
Resmi Gazete’de bugün (14 Haziran 2024 Resmi Gazete kararları)
Akdeniz’de 4.2 büyüklüğünde deprem
Türkiye’de deprem beklenen 2 bölge! Risk altında olan illeri açıkladı
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Sağanak yağış kuvvetli geliyor
SON DAKİKA: Kahramanmaraş Göksun’da deprem | Son depremler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aşırı sağın güç kazandığı Fransa’da antisemitizm de Müslüman karşıtlığı da arttı

Antalya Bilet…

Aşırı sağın güç kazandığı Fransa’da antisemitizm de Müslüman karşıtlığı da arttı
REKLAM ALANI
27.06.2024 14:54
0
A+
A-

Aşırı sağın güç kazandığı Fransa'da antisemitizm de Müslüman karşıtlığı da arttı

Fransa’da insan hakları komisyonu CNCDH, Gazze’deki savaşın ve aşırı sağın güçlenmesinin de etkisiyle Fransa’da tüm ırkçılık türlerinin arttığını bildirdi. Rapora göre 2023 yılında antisemitik eylemler yüzde 284, Müslüman karşıtı eylemler ise yüzde 29 oranında arttı.

Fransa’da 2023 yılında tüm ırkçılık türlerinde artış görüldü.

Fransa’nın insan hakları komisyonu CNCDH, yayınladığı yıllık raporunda, Gazze’deki savaş ve kamusal tartışmalardaki aşırı sağcı fikirlerin etkisiyle Fransa’da ırkçılık ve hoşgörüsüzlüğün arttığını belirtti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

CNCDH’nin Fransız anayasasında yer alan “eşitlik, kardeşlik ve özgürlük ilkelerine cepheden karşı olduğunu” ve ırkçı görüşleri cesaretlendireceğini söylediği aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN), göçmenlerin haklarının kısıtlanmasını öneren bir platformda yarışarak yaklaşan yasama seçimleri için anketlerde önde gidiyor. RN, 2022 yasama seçimlerinde 88 sandalye kazanarak parlamentodaki ikinci en büyük parti olurken, bu ayın başlarında yapılan Avrupa Birliği oylamasında da Avrupa parlamentosunda 30 sandalye kazandı.

Emmanuel Macron hükümeti de güvenlik, kimlik ve göç konularında sağa kaydı. Gazze savaşı, dünyanın diğer bölgelerinde olduğu gibi Fransa’da da antisemitizm ve İslamofobinin artmasına neden oldu.

“DAHA ÖNCE GÖRÜLMEMİŞ BİR SEVİYE”

CNCDH raporunda, “2023 yılına, gerek görüşlerde gerekse eylemlerde Öteki’nin reddedilmesinde güçlü bir ilerleme damgasını vurdu” denildi ve şunlar belirtildi: “İsrail-Filistin çatışması düzenli olarak (antisemitik) eylemleri tetikliyor ve bu eylemler İsrail ordusunun Filistin topraklarında yürüttüğü operasyonlarla bağlantılı olarak zirve yapıyor. Ancak bu seviye daha önce görülmemiş bir seviyedir. Şubat 2023’te hükümet tarafından önerilen ve (RN’nin fikri olan) ‘ulusal tercih’in yankılarını içeren göç yasası ve etrafındaki tartışmalar bu yabancı düşmanı eğilimi güçlendirdi.” 

YARISINDAN FAZLASI KENDİNİ EVİNDE HİSSETMİYOR

Rapora göre antisemitik eylemler yüzde 284, Müslüman karşıtı eylemler ise yüzde 29 oranında artarken, diğer ırkçı eylem türleri yüzde 21 oranında arttı. 2022 yılında Fransız vatandaşlarının yüzde 43’üne kıyasla, genel nüfustan ankete katılanların yüzde 51’i artık Fransa’da kendilerini evlerinde hissetmiyor ve bu durum rapor yazarları tarafından göçün reddedilmesine bağlanıyor.RN destekçileri arasında bu oran yüzde 91’e yükseliyor.

Ankete katılan Fransızların yüzde 43’ü güvensizliğin esas olarak göçten kaynaklandığını düşünürken, RN destekçilerinin oranı yüzde 83. Yüzde 69’u ise RN’nin iş, sosyal yardım ve barınma konularında yabancılar yerine Fransızların tercih edilmesi gerektiği yönündeki “ulusal tercih” fikrini desteklemiyor.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI