DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
ALTIN
2.506,82
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
39°C
Antalya
39°C
Açık
Pazar Açık
40°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
37°C
Salı Az Bulutlu
34°C
Çarşamba Az Bulutlu
33°C
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Esad’a davet olabilir” mesajı
Bakan Şimşek: Yatırımcı ilgisi artıyor, risk primi geriliyor
SON DAKİKA HABERİ | Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur iade edilecek mi? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Yargıdan kaçış olmamalı
Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? (5 Temmuz 2024 petrol fiyatları)
Yeni bakanlar ile kabine toplandı
Sağlık Bakanlığı’nda devir teslim töreni | Fahrettin Koca, görevi Kemal Memişoğlu’na devrediyor
Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Temmuz 2024 dolar – euro fiyatları)
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sivrisinekleri uzaklaştırmak için her gün tüketin! Bunu yiyeni sivrisinek sokmuyor, vücudun savunmasını güçlendiriyor

Antalya Bilet…

Sivrisinekleri uzaklaştırmak için her gün tüketin! Bunu yiyeni sivrisinek sokmuyor, vücudun savunmasını güçlendiriyor
REKLAM ALANI
03.07.2024 09:54
0
A+
A-

Sivrisinekleri uzaklaştırmak için her gün tüketin! Bunu yiyeni sivrisinek sokmuyor, vücudun savunmasını güçlendiriyor

Yaz aylarında sivrisinekler herkesin başına dert olabilir. Özellikle açık havadayken sivrisineklerle mücadele etmek sandığınızdan çok daha zor. Sivrisinekler ve yaydıkları hastalıklar, tarihteki tüm savaşların toplamından daha fazla insanın ölümüne yol açabilir. Bu sebeple de sivrisineklerden vücudu korumak gerekir. Yapılan bazı araştırmalarda sivrisineklerle ilgili ilginç bir sonuç ortaya çıktı. Araştırmalara göre bazı besinleri düzenli olarak tüketenleri sivrisinek ısırmıyor

Sivrisinekler genellikle insanları ve diğer hayvanları ısırmak için kan ihtiyacı duyarlar. Dişi sivrisinekler, yumurtalarını geliştirmek için insan veya hayvan kanında bulunan proteine ihtiyaç duyarlar. Erkek sivrisinekler ise genellikle bitkisel özlerle beslenirler.
Sivrisineklerin ısırma davranışı, insanlarda ve diğer hayvanlarda bazı durumlarda ciddi hastalıklara neden olabilen patojenleri (örneğin, sıtma, Zika virüsü gibi) taşıma yeteneklerinden dolayı sağlık açısından risk oluşturabilir.
Bu yüzden, sivrisineklerin insanları ısırmaları sıkça önlenmeye çalışılır ve böylece hastalıkların yayılması engellenmeye çalışılır.
Özellikle yaz aylarında sivrisinekler herkesin başına dert olabilir. Ancak yapılan son araştırmadalarda bazı yiyeceklerin tüketiminin sivrisinekleri uzaklaştırdığı ortaya çıktı
Sivrisinekler, dünya çapında milyonlarca insanı topluca etkileyen sıtma, dans humması ve chikungunya gibi hastalıkların taşıyıcılarıdır.
2021’de yayınlanan Dünya Sıtma Raporu’na göre, Günedoğu Asya Bölgesi’nde ve Hindistan’da sıtma vakalarına çok sık rastlanılıyor.
Sivrisineklerden korunmak için böcek savar ve sineklik kullanmak temel korunma önleri iken, beslenmenize dikkat etmek ve besin değeri yüksek besinleri tüketmek de bu hastalıklar akarşı bağışıklık sistemimizi güçlendirmede çok önemli bir rol oynayabilir.
Beslenme Uzmanı Nupuur Patil, C vitamini, bağışıklığı güçlendirici özellikleriyle ünlüdür. Narenciye (portakal, limon greyfurt), çilek, kivi ve dolmalık biber gibi yiyecekler mükemmel C vitamini kaynaklarıdır.
Bu güçlü antioksidan, zararlı serbest radikalleri nötralize etmeye, iltihaplanmayı azaltmaya ve vücudun enfeksiyonlarla savaşma yeteneğini artırmaya yardımcı olur.
Hidratlı kalmak, optimal bağışıklık fonksiyonunu korumak için reklidir.
Muz, Hindistan cevizi suyu ve yoğurt gibi yiyeceklerle elektrolitlerin yenilenmesiyle birlikte yeterli su alımı, vücudun bağışıklık tepkilerini desteklemeye ve genel sağlığını korumaya yardımcı olur.
Çinko, güçlü bağışıklık sistemi için çok önemlidir. Yağsız et, kümes hayvanları, baklagiller, kabuklu yemişler ve tohumlar gibi yiyecekler çinko bakımından bol miktara bulunur.
Bu mineral, bağışıklık hücrelerinin ve antikorların üretimini destekleyerek vücudun sivrsinek kaynaklı patojenlere karşı etkili bir savunma oluşturmasını sağlar.
Yağlı balıklarda (somon, uskumru, sardalye), keten tohumunda ve cevizde bulunan omega-3 yağ asitleri, bağışıklık tepkilerinin şiddetini azaltmaya yardımcı olan anti- inflamatuar özelliklere sahiptir.
Ayrıca hücre zarlarının genel sağlığına katkıda bulunurlar ve bapışıklık hücresi işleyini geliştirirler.
Meyvelerde(çilek, üzüm) ve sebzelerde (ıspanak, lahana, brokoli) bulunan antioksidanlar, hücrelerin aksidatif stresin neden olduğu hasarlardan korunmasına yardımcı olur. Antioksidanlar, vücudun bağışıklık hücrelerini destekleyerek sivrisinekler tarafından bulaşan enfeksiyonlara karşı savunmada kritik bir rol oynar.
Sarımsan ve zerdeçal bağışıklığı güçlendiren doğal besinlerdir. Sarımsak, antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahipken, zerdeçal, güçlü anti- enslamatuar ve antioksidan etkilere sahip bir bileşik olan kurkumin içerir.
Bu baharatları yemeklerimize dahil etmek, sivcirinek kaynaklı hastalıklara karşı ek koruma sağlayabilir.
D vitamini bağışıklık sisteminin enfeksiyonlara verdiği yanıtı modüle etmede önemli bir yol oynar. Güneş ışığı doğal bir D vitamini kaynağı olsa da, yağlı balıklar güçlendirilmiş süt ürünleri ve yumurta sarısı, yeterli seviyelerin korunmasına katkıda bulunabilecek diyet kaynaklıdır.
B6, B9 folat) ve B12 dahil olmak üzere B vitaminleri bağışıklık hücresi gelişimi ve işlevi için gereklidir. Tam tahıllar, yapraklı yeşillikler, fasulye ve yağsız etler çok güçlü B vitamini kaynaklarıdır.
C vitamini, çinko, omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar, sarımsak ve zerdeçal gibi bağışıklığı güçlendiren baharatlar açsıından zengin gıdaları tüketerek enfeksiyonlara karşı güçlü bir savunma mekanizması oluşturabiliriz. Uygun hisrasyın ve D vitamini, B vitaminlerinin dahil edilmesiyle, vücudumuzu sivrisineklerin oluşturduğu tehditleri savuşturmak için gereken kaynaklarla donatabiliriz.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI