DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

İsrail’den Hamas’ın iki numarasına suikast

Antalya Bilet…

İsrail’den Hamas’ın iki numarasına suikast
REKLAM ALANI
02.01.2024 21:33
0
A+
A-

İsrail'den Hamas'ın iki numarasına suikast

SON DAKİKA HABERİ: İsrail, Lübnan’ın Beyrut’taki Hamas ofisine insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenledi. 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda, Hamas’ın iki numaralı ismi Salih El Aruri de hayatını kaybetti.

Son dakika haberi! İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde, Hamas’ın bürosunu vurdu.

İHA ile yapılan saldırıda Hamas’ın iki numaralı ismi Salih Aruri’nin öldürüldüğü açıklandı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın kurucularından olan Aruri’nin, 7 Ekim saldırısının planlayıcıların biri olduğu belirtiliyor.

Saldırıda Aruri ile birlikte 5 kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralının olduğu bildirildi.

Hamas, Salih El Aruri’nin İsrail saldırısında öldürüldüğünü teyit etti.

“ARURİ’NİN ÖLDÜRÜLMESİ DİRENİŞİMİZİ BİTİRMEYECEK”

Saldırı sonrası Hamas’tan yapılan açıklamada, İsrail’in Aruri’yi öldürmesi direnişimizi bitirmeyecek” denildi. Açıklamada, Aruri’nin öldürülmesine karşılık verileceği ifade edildi.

Gazze Savaşı’nın başından beri İsrail ile Lübnan’daki Hizbullah arasında karşılıklı saldırılar düzenleniyor. Bu nedenle savaşın Lübnan’a sıçramasından endişe ediliyor.

Son saldırı haberiyle gerilimin daha da tırmanacağına dikkat çekiliyor. İsrail’in, Gazze’den çektiği askerlerin bir bölümünü Lübnan sınırına kaydıracağı yönünde haberler de geliyor.

İRAN’DAN AÇIKLAMA

İran’dan yapılan açıklamada ise Aruri’nin öldürülmesi, direnişi İsrail’e karşı savaşa daha fazla motive edecek” ifadeleri kullanıldı.

LÜBNAN’DAN SALDIRIYA KINAMA

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail’in Hamas liderlerinden Salih el-Aruri’nin öldürüldüğü Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği hava saldırısını kınadı. Lübnan Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Mikati, “Bu saldırı, ülkenin güneyinde her gün çok sayıda kişinin şehit olmasına ve yaralanmasına sebep olan saldırılarının ardından, İsrail’in Lübnan’ı yeni bir çatışmaya sokmayı amaçladığı bir suçtur.” dedi. Mikati, ilgili ülkelere saldırılarını durdurması için İsrail’e baskı yapmaya çağrıda bulunarak, “İsrail yönetimini, yeni bir statüko ve angajman kuralı dayatmak üzere Gazze’deki başarısızlıklarını Lübnan’ın güney sınırına ihraç etme yoluna gitmesine karşı uyarıyoruz.” ifadelerini kullandı. Lübnan’ın 1701 sayılı karar olmak üzere her daim ilgili uluslararası sözleşmelere bağlı olduğuna dikkati çeken Mikati, ancak İsrail’in bu kararları ihlal eden asıl taraf olduğunu vurguladı.

Mikati, Lübnan Dışişleri Bakanlığı’na Beyrut’a saldırı düzenleyen İsrail’i Birleşmiş Milletler’e (BM) şikayet etme talimatı verdi

SALİH EL ARURİ KİMDİR?

Salih El Aruri, Hamas’ın İsmail Haniye’den sonra gelen iki numaralı ismiydi. Aruri Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları’nın da kurucularından biriydi. 

Aruri, 2015’ten beri Beyrut’ta yaşıyordu. Aruri, 2011’de İsrailli asker Gilad Şalid’e karşılık serbest bırakılan bin Filistinli mahkumdan biriydi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan terörden arananlar listesinde ise Salih El Aruri’nin yakalanması için 5 milyon dolarlık ödül ilanı verildiği bilgisi yer alıyordu. 

Antalya Bilet

REKLAM ALANI