DOLAR
32,3711
EURO
34,7026
ALTIN
2.402,29
BIST
10.180,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
29°C
Antalya
29°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C

Borrell’den üye ülkelere ‘çifte standart’ uyarısı

Antalya Bilet…

Borrell’den üye ülkelere ‘çifte standart’ uyarısı
REKLAM ALANI
06.01.2024 14:59
0
A+
A-

Borrell'den üye ülkelere 'çifte standart' uyarısı

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, Rusya-Ukrayna ve İsrail-Filistin gibi çatışma noktalarında AB’nin tutarsız ve uyumsuz politikalar benimsemesinin ‘çifte standart’ algısına neden olduğu uyarısında bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birliğin İsrail-Filistin konusundaki davranışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Borrell, Fransız Le Grand Continent dergisinin düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada, Gazze ve Ukrayna’da yaşananların aktör ve kökenleri farklı olsa da birbiriyle bağlantılı olduğunu belirterek “Korkarım ki hızlı bir şekilde tutumumuzu değiştirmez ve tüm imkanlarımızı seferber etmezsek, Putin’in Ukrayna’da kazanmasına izin verirsek, Gazze halkının yaşadığı trajediye son veremezsek projemiz (Avrupa Birliği), ciddi bir tehdit altına girecektir.” görüşünü paylaştı.

İsrail-Filistin sorununun nihai çözümü için iki devletli çözüme işaret eden Borrell, AB üyeleri dahil uluslararası toplumun Oslo Anlaşması’nın ilkelerini desteklemesi gerektiğini vurguladı. İsrail-Filistin çatışmasının askeri çözümünün olmadığını vurgulayan Borrell, “Hamas, her şeyden önce bir fikirdir ve bir fikri bombalarla öldüremezsiniz.” yorumunu yaptı. REFORM ÇAĞRISI Borrell, AB’nin olaylara çok yavaş tepki verdiği ve bunun bedelini ağır ödediği eleştirisinde bulundu. “Pratikte büyüklüğümüz her zaman güç değildir ve karar almamız gerektiğinde kurallarımız çoğu zaman harekete geçmemizi engelliyor.” diyen Borrel, şu ifadeleri kullandı: “Avrupa’nın Ukrayna, Moldova ve Batı Balkan ülkelerini de kapsayacak şekilde genişlemesinin öngörülmesi, AB’de reform yapılmasını gündeme getirmekte. Oy birliği kuralını sürdürdüğümüz takdirde 37 üyeyle çalışmaya nasıl devam edebileceğimizi bilmiyorum. Bu tehlikelerle dolu ortamda yeterince hızlı ve güçlü hareket edebilmek için farklı şekilde çalışmamız gerekiyor.” ‘ÇİFTE STANDART’ UYARISI AB’nin Rusya-Ukrayna ve İsrail-Filistin konusunda farklı tutumlara sahip olmasının diğer ülkeler karşısında tutarlılık ve güvenilirlik açısından sorun teşkil ettiğine dikkati çeken Borrell, üye ülkelere AB’nin “ilkelere değil çıkarlara dayalı çifte standartla hareket ettiği” algısının olduğu uyarısında bulundu. Borrell, AB’nin iki olay arasında farklı tutumlar almasının açıklık ve cesaretle yüzleşilmesi gereken önemli siyasi ve ahlaki ikilemler yarattığını belirtti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Antalya Bilet

REKLAM ALANI