DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Sokak ortasındaki katliam gibi cinayette gerekli karar açıklandı

Antalya Bilet…

Sokak ortasındaki katliam gibi cinayette gerekli karar açıklandı
REKLAM ALANI
12.01.2024 12:59
0
A+
A-

Sokak ortasındaki katliam gibi cinayette gerekli karar açıklandı

İzmir’in Bayraklı ilçesinde Meryem-Yahya Köşek çifti ile kızları Funda Güçlü’yü tabancayla öldürdüğü gerekçesiyle sanıklar Ali İhsan Kılıç ile ağabeyi Mehmet Kılıç’a verilen cezaların gerekçesi açıklandı. Gerekçeli kararda, iki kez ağırlaştırılmış müebbet, bir kez de müebbet hapse çarptırılan sanık Ali İhsan Kılıç ile ona yardım ettiği gerekçesiyle 31 yıl 3 ay hapis verilen ağabeyi Mehmet Kılıç’ın, pişmanlık duyduklarına dair kanaat oluşmaması nedeniyle haklarında verilen cezalarda takdiri indirim uygulanmadığı vurgulandı.

İzmir’in Bayraklı ilçesinde sahipsiz köpek besleme tartışması nedeniyle aynı aileden 3 kişinin öldürüldüğü olaya ilişkin, gerekçeli karar açıklandı.

Gerekçeli kararda, sanık, tanık ve müşteki beyanlarına ayrıntılı şekilde yer verildi. Aralarında önceden arsa anlaşmazlığı nedeniyle problem bulunan komşular arasında olaydan 5 gün önce, başıboş bir köpeğe Ali İhsan Kılıç’ın taş atması üzerine tartışma çıktığı belirtildi. Olayda 3 kişiyi öldüren Ali İhsan Kılıç’ın, şeker hastası olduğunu, hastalığın kendisinde öfke sorununa yol açtığını, bazı zamanlarda kendisine hakim olamadığını söylediği de gerekçeli kararda yer aldı. Söz konusu kararda, Kılıç’ın, olayların başlangıcı sırasında ölenlerden Yahya Köşek’in elinde siyah renkli bir tabancayla evinden çıkarak kendisine doğru geldiğini, hamle yaparak tabancayı elinden aldığını ve ailesine zarar geleceği endişesiyle cinayetleri işlediği yönündeki iddialarının deliller dikkate alındığında, suçtan kurtulmaya dönük olduğuna işaret edildi. Sanık Ali İhsan Kılıç’ın, cep telefonu kamerasına da yansıyan olay sırasında ve sonrasında pişmanlık duyduğunu gösterir bir davranışta bulunmadığı belirtilen gerekçeli kararda, bu nedenle verilen cezada takdiri indirim uygulanmadığı kaydedildi. “ESKİ KAVGA TAHRİK NEDENİ OLAMAZ” Mahkeme, aynı kararda “Haksız tahrik hükmünün uygulanabilmesi açısından failin suçu ilk haksız fiilin doğurduğu öfke veya şiddetli elemin etkisiyle işleyip işlememesi önemlidir. Mağdur ya da ölenden gelen haksız tahrik hareketinin psikolojik etkisinin devam ettiğinin kabulünde zorunluluk bulunan hallerde, haksız tahrik hükmünün uygulanması gerekmektedir.” ifadelerine yer vererek, iki aile arasındaki geçmişteki ve olaydan 5 gün önceki kavgaların haksız tahrik indirimi nedeni sayılamayacağını vurguladı. Sanığın eylemini, bir plan dahilinde değil ani gelişen olay esnasında gerçekleştirdiği kanaatine varıldığı da kararda vurgulandı. “MEHMET KILIÇ YARDIM EDEN SIFATIYLA SUÇA KATILDI” “Suça iştirak” ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Mehmet Kılıç’ın ani gelişen olayda, imkanı varken kardeşini engellemediği, eylemine devam etmesine sebep olacak sözlerde bulunduğu ve sanık kardeşini suç işlemeye devam etmesi yönünde cesaretlendirdiği kanaatine varıldığı kaydedilen gerekçeli kararda, bu nedenlerle Kılıç’ın “yardım eden sıfatıyla” suça katıldığı kanaatine varıldığı belirtildi. Mehmet Kılıç’ın da olay sırasında ve yargılama sürecinde pişmanlık duyduğuna dair kanaat oluşmadığı bildirildi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

NE OLMUŞTU?

İzmir’in Bayraklı ilçesinde 10 Haziran 2022’de Ali İhsan Kılıç (66), komşusu Yahya Köşek (61) ile Meryem Köşek’i (57) tabancayla vurmuştu. Kılıç, daha sonra olay yerinde anne babasına pansuman yapmak isteyen Köşek çiftinin kızları Funda Güçlü’yü (37) de silahla yaralamıştı. Hastaneye kaldırılan yaralılar, kurtarılamamıştı. Olaydan sonra kaçan Ali İhsan Kılıç, polis ekiplerince yakalanmıştı. Tabanca üzerinde yapılan incelemede parmak izi bulunduğu belirtilen Mehmet Kılıç (68) da 13 Temmuz’da gözaltına alınıp tutuklanmıştı. İddianamede, iki aile arasında arsa meselesinden kaynaklı 20 yıllık husumet bulunduğu belirtilmişti.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI