DOLAR
32,3243
EURO
34,7527
ALTIN
2.392,58
BIST
10.251,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

Fitre ne kadar oldu, ne zaman verilir? (2024 Diyanet ramazan ayı fitre bedeli)

Antalya Bilet…

Fitre ne kadar oldu, ne zaman verilir? (2024 Diyanet ramazan ayı fitre bedeli)
REKLAM ALANI
08.02.2024 11:53
0
A+
A-

Fitre ne kadar oldu, ne zaman verilir? (2024 Diyanet ramazan ayı fitre bedeli)

Ramazan fitresinin ne kadar olduğu, Ramazan ayına kısa bir zaman kala sorgulanmaya başladı. Fıtır sadakası olarak da bilinen fitre bedeli, Ramazan Bayramı öncesinde darda olanların ihtiyaçlarının karşılanmasına vesile olmak ve sevgi bağını güçlendirmek amacıyla verilir. Peki, 2024 ramazan fitresi ne kadar? Fitre ne zaman verilir?

2024 fitre bedelinin ne kadar olduğu, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi kişilere yardımcı olmak isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Fitre, kutsal Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak ve toplumsal dayanışmayı artırmak amacıyla verilir. Peki, 2024 fitre ne kadar oldu, ne zaman verilir?
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı fitre miktarını 130 lira olarak belirlendiğini duyurdu.Buna göre; Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine verilecek olan 2024 fitre bedeli 130 lira oldu.
Fitre yani fıtır sadakasının vacip olma zamanı Ramazan bayramının birinci günü olmakla birlikte, bayramdan önce de verilebilir. Hatta bu daha faziletlidir.Bununla birlikte, bayram günü veya daha sonra da verilebilir. Ancak, bayram namazından önce verilmesi müstehap kabul edilmiştir.
Fitre (sadaka-i fıtr), Ramazan Bayramı’na kavuşan ve temel ihtiyaçlarının dışında nisab miktarı mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için, yerine getirmekle yükümlü oldukları mâli bir ibadettir.Fitre ibadeti, darda olanların ihtiyaçlarının karşılanmasına vesile olmakta; sevgi ve kardeşlik bağlarının pekişmesini sağlamasının yanında toplumsal dayanışmayı da içerisinde barındırmaktadır. Bundan dolayıdır ki fitre, geniş bir mükellef kitlesi, tarafından yerine getirilmektedir.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI