DOLAR
32,3256
EURO
34,8206
ALTIN
2.389,08
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

Dünya’ya düşüyor: ESA’nın ERS-2 uydusu kontrolden çıktı

Antalya Bilet…

Dünya’ya düşüyor: ESA’nın ERS-2 uydusu kontrolden çıktı
REKLAM ALANI
09.02.2024 11:53
0
A+
A-

Dünya'ya düşüyor: ESA'nın ERS-2 uydusu kontrolden çıktı

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), 10 yıl önce devre dışı bırakılan ve son yakıt rezervini de tüketen ERS-2 isimli uydusunun  birkaç hafta içinde Dünya’nın atmosferine girerek kontrolsüz şekilde düşeceğini açıkladı.

Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) 1995 yılında fırlatılan ERS-2 uydusu, 10 yıl önce devre dışı bırakıldı.

Uydunun 11 ton ağırlığında olduğu ve kontrolsüz bir şekilde Dünya atmosferine gireceği kaydedildi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

ERS-2 UYDUSU NEDİR, NE İŞE YARAR?

ERS-2, Dünya’nın gözlemlenmesi için kullanılan bir uyduydu. Uydu, atmosfer, okyanuslar ve kara kütleleri hakkında veri topladı. ERS-2’nin topladığı veriler, iklim değişikliği ve çevresel kirlilik gibi konularda araştırmacılara yardımcı oldu.

NEREYE DÜŞECEK?

ESA’nın devasa uydusunun nereye ineceğini şu aşamada söylemek mümkün değil. ESA, “Uydu sık sık gözlem altında ve yörünge irtifası azaldıkça onu takip ediyoruz.  Ancak, Dünya’ya yeniden giriş doğal olduğu için, uydunun tam olarak ne zaman ve nerede yanmaya başlayacağını tahmin etmek mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

Uzmanlar uydunun büyük olasılıkla atmosfere girerken parçalanacağını ve yere çarpmadan yanacağını söylüyor.

Yine de, küçük parçaların yere düşme ihtimali var ve bu parçalar insanlara zarar verebilir.

UZAY ÇÖPÜ SORUNU

Gezegenimizin yörüngesi halihazırda uzay çöpleriyle dolu ve daha fazla roket fırlatıldıkça ve uydular hizmet dışı bırakıldıkça durum daha da kötüleşecek.

NÜKLEER FÜZYON LAZERLERİYLE UZAY ÇÖPLERİ TEMİZLENEBİLİR

Japonya, geçtiğimiz ay nükleer füzyon gücünü tetikleyen lazerler kullanarak uzay çöplerini temizleme hedefi olduğunu açıkladı.

Şu anda gezegenin etrafında 100 trilyon kadar eski uydu parçasının olduğu tahmin edilirken, biriken uzay çöplerinin aktif uydulara da zarar verebileceği kaydedildi.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI