Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
27°C
Antalya
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
31°C
Cuma Açık
30°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Çiftlik Bank davasında Tosuncuk’un “kara kutusu”na tahliye

Antalya Bilet…

Çiftlik Bank davasında Tosuncuk’un “kara kutusu”na tahliye
REKLAM ALANI
14.02.2024 13:09
0
A+
A-

Çiftlik Bank davasının bir numaralı sanığı Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın Uruguay’daki sağ kolu olduğu belirtilen ve Türkiye’ye iade edilen Osman Naim Kaya hakkında ise suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimali, delillerin toplanmış olması ve delilleri karartma şüphesi bulunmamasını dikkate alarak tahliyesine karar verildi.

Çiftlik Bank davasında tutuklanan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Aydın, ağabeyi Fatih Aydın ve Osman Naim Kaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, sanık avukatları salonda hazır bulundu. “MÜŞTEKİLERİN ZARARLARI KARŞILANABİLİR”

Tutuklu sanık Mehmet Aydın savunmasında, “Bizim Türkiye’de 100 tane şirketimiz var. Devlet tarafından kesilen cezalar bilişim şirketine kesildi. Game ve Dora gıda şirketlerinin devlete her hangi bir borcu yok. Mal varlıkları itibarıyla müştekilerin zararları karşılanabilir. Kayyumlar tarafından şirketler yönetilirken ödemeler yapılabilirdi. Biz suçlu olsak bile ödemeler yapılacak.” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Aydın, tahliyesini talep etti.

“URUGUAY’DA KARA PARA AKLANMASINA YARDIMCI OLMAKTAN 4 YIL 6 AY HAPİS CEZASI ALDIM” Osman Naim Kaya ise “Ben Uruguay’da kara para aklanmasına yardımcı olmaktan 4 yıl 6 ay hapis cezası aldım.” dedi. Cezasını çektiğini dile getiren Kaya, “Benim Türkiye’de açılan davadan dolayı, yurt dışında kaçak olma durumum söz konusu değildir. Benim iadem için yapılan tüm yazışmalara Uruguay Devleti cezamın infazı nedeniyle iade edilemediğim hususunda cevap vermiştir. Bu cevaplar Dışişleri Bakanlığı’ndan alınabilir. Ben bu aşamada tahliyemi talep ediyorum.” diye konuştu. TUTUKLULUK HALİNE DEVAM Mahkeme heyeti, Fatih ve Mehmet Aydın’ın tutukluk halinin devamına karar verirken Osman Naim Kaya hakkında ise suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimali, delillerin toplanmış olması ve delilleri karartma şüphesi bulunmamasını dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. İDDİANAMEDEN Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 5 ayrı iddianamede, Çiftlik Bank’ın kurucusu ve Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın ile ağabeyi olan Fatih Aydın hakkında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “Bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık” ve “Ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık” suçlarından toplam 86 bin 114 yıla kadar hapis cezası istendi.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI