DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
27°C
Antalya
27°C
Açık
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Restoranda fiyat listesi uygulaması: Esnafın kafası karıştı

Antalya Bilet…

Restoranda fiyat listesi uygulaması: Esnafın kafası karıştı
REKLAM ALANI
16.02.2024 10:10
0
A+
A-

Restoranda fiyat listesi uygulaması: Esnafın kafası karıştı

Kafe ve restoranlara getirilen fiyat listesinin giriş kapısı ve masalarda bulundurma zorunluluğuna esnaf uyum sağlayamadı. Ankara Ticaret Odası Kafe, Restoran ve Lokanta Komitesi Başkanı Abdurrahman Işıksever, uygulamaya ilişkin esnafta kafa karışıklığı olduğunu söyledi.

Sibel Can-NTV Ankara

Yeni yılla birlikte kafe ve restoranların girişinde fiyat listelerinin olması zorunlu hale getirildi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ancak; Ankara Ticaret Odası Kafe, Restoran ve Lokanta Komitesi Başkanı Abdurrahman Işıksever, uygulamaya esnafın tam anlamıyla uyum sağlayamadığını söyleyerek “Bilgilendirme eksikliği giderilmeli” çağrısında bulundu.

Abdurrahman Işıksever, “Kimse uygulamanın tam olarak ne olduğunu bilmiyor. Bunların kamu spotuyla duyurulması bence daha güzel olur.” dedi.

ESNAF DESTEK BEKLİYOR Yüksek fiyatların esnafı da mağdur ettiğini belirten Işıksever, geçtiğimiz yıl 2 binden fazla lokantanın kapandığını bildirdi. Komite üyesi Servet Alkan ise bu durumun önüne geçilmesi için teşviklerin artması gerektiğini vurguladı. Alkan, “Fiyat yansımalarından dolayı restoranda, dışarıda yemek yeme azalmaya başladı. O yüzden devletimiz de bu konuda bize destek olursa biz de bunu fiyatlara çok yansıtmayız.” diye konuştu. 

“BİZ DE KAZANMAK ZORUNDAYIZ” Komisyon üyesi Beril Anaç da yüksek fiyat eleştirilerine yanıt vererek şu ifadeleri kullandı:  “Biz de kazanmak zorundayız ki harcayalım. Bunların hepsi satış fiyatlarına yansımak zorunda kalıyor.”

Antalya Bilet

REKLAM ALANI