DOLAR
32,4811
EURO
34,6735
ALTIN
2.408,32
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
26°C
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Pevrul Kavlak’a veda

Antalya Bilet…

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Pevrul Kavlak’a veda
REKLAM ALANI
25.02.2024 19:23
0
A+
A-

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Pevrul Kavlak'a veda

Geçirdiği rahatsızlık sonucu 62 yaşında hayatını kaybeden Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkan Yardımcısı Pevrul Kavlak’ın cenazesi, memleketi Kırıkkale’de toprağa verildi.

62 yaşında dün vefat eden TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Metal Sendikası Onursal Başkanı Pevrul Kavlak, son yolculuğuna uğurlandı.

Kavlak için ilk olarak Ankara’da, Türk Metal Sendikası’nda tören düzenlendi. Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol da katıldı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, törende yaptığı konuşmada, “Çok büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Gerçekten yeri doldurulamaz bir sendikacıydı. Doğru, dürüst ve ilkeliydi. Allah mekanını cennet etsin.” dedi. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay da Kavlak’ın 20 yıllık yol arkadaşı olduğunu belirterek, “Benim dağ gibi arkamda duran, sırrımı anlattığım kardeşimdi. Pevrul kardeşim adil ve merhametliydi. Metal işçisi için, Türk işçisi için sabahlara kadar mücadele ederdi.” diye konuştu. TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol, Pevrul Kavlak’ın ülkeye, sendikasına ve Türk sanayisine büyük katkıları olan özel bir insan olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Mükemmel, pırıl pırıl bir hayat geride bıraktı. Çok detaycı, çok özenliydi. İşçinin bir kuruş emeğini masada bırakmayan bir lider kaybettik. ‘Sözleşme bitmeden vefat etmeyeceğim’ demişti bana, bu son sözünü de tuttu. Çok zamansız, çok erken bir ayrılık oldu. Bize düşen onun ülkeye katkı amaçlı davasını devam ettirmektir.” Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ, Kavlak’ın bilge bir lider olduğunu ifade ederek, “Pevrul Kavlak’ı unutmak mümkün değil. Bundan sonra onun çizdiği yolda, onun bize öğrettiği fikirler doğrultusunda, bize emanet ettiği her şeye el birliğiyle sahip çıkacağız. Hepimizin başı sağ olsun.” dedi.

Pevrul Kavlak, uzun yıllar boyunca metal işçilerinin zam pazarlıklarından, asgari ücret görüşmelerine kadar birçok alanda çalışanları temsil eden bir isimdi.Kavlak’ın naaşı daha sonra Kırıkkale’de kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedildi. 2002 yılında Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri olan Kavlak 2009 yılında genel başkan seçildi. Pevrul Kavlak, 5 dönemi yürüttüğü bu görevini, sağlık sorunları nedeniyle bırakmıştı. Uzun süredir kanser tedavisi gören Pevrul Kavlak, evli ve iki çocuk babasıydı. Antalya Bilet

REKLAM ALANI