DOLAR
32,2892
EURO
34,6520
ALTIN
2.412,44
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
26°C
Antalya
26°C
Açık
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C

BM: Refah saldırısı Gazze’ye yardımların “tabutuna çakılan çivi” olur

Antalya Bilet…

BM: Refah saldırısı Gazze’ye yardımların “tabutuna çakılan çivi” olur
REKLAM ALANI
27.02.2024 09:52
0
A+
A-

Gazze Şeridi’nde temel ihtiyaçlardaki ciddi kıtlığa rağmen bölgeye ulaşan yardım miktarı şubat ayında yüzde 50 azaldı. Birleşmiş Milletler, tartışılan Refah saldırısının bölgeye ulaştırılan yardımların “tabutuna çivi çakmak” olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze’ye ulaşan yardım miktarının şubat ayında bir önceki aya göre yarı yarıya düştüğünü açıkladı.
BM genel sekreteri António Guterres, İsrail’in Refah’a yönelik bir saldırısının, açlıktan ölmek üzere olan bölgeye yapılan yardımların “tabutuna çakılan çivi” olacağını söyledi.
UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Şubat ayında Gazze’ye giren insani yardımda Ocak ayına göre yüzde 50’lik bir azalma kaydedildi. Çaresiz yaşam koşullarındaki 2 milyon Filistinlinin büyük ihtiyaçlarını karşılamak için yardımların azalması değil artması gerekiyordu” dedi.
Düşüşün nedeninin geçiş noktalarının düzenli olarak kapatılması, askeri operasyonlar nedeniyle güvenlik eksikliği, sivil düzenin çökmesi ve siyasi irade eksikliği gibi engeller olduğu belirtildi.
Guterres, Refah’ın açlık, ilaç ve temiz su eksikliği ve aylarca çadır kentlerde yerinden edilme nedeniyle zaten zayıflamış olan Filistinliler için “insani yardım operasyonunun çekirdeği” olduğunu ve askeri bir operasyonun yardım dağıtımını neredeyse imkansız hale getireceğini söyledi.
Cenevre’deki BM insan hakları konseyine konuşan Guterres, “İsrail’in şehre topyekün bir saldırısı, orada barınan bir milyondan fazla Filistinli sivil için sadece dehşet verici olmakla kalmayacak, aynı zamanda yardım programlarımızın tabutuna son çiviyi de çakacaktır” dedi.
Yardım kuruluşlarının “kıtlık” bildirdiği Gazze genelinde temel ihtiyaçlarda ciddi eksiklikler mevcut ve sivil düzenin çöküşünden sonra Gazze’nin kuzeyine teslimatlar bu ay tamamen durduruldu.
ABD Başkanı Joe Biden Gazze’de insani ara konusunda, “İsrail, Ramazan ayı boyunca Gazze’deki eylemlerini durduracak” açıklamasında bulundu.
Paris’teki ateşkes görüşmelerinde hazırlanan taslak teklife göre tüm askeri hareketlilik Ramazan ayı boyunca 40 gün duracak ve Filistinli mahkumlara karşılık İsrailli rehineler takas edilecek.
Buna göre her 1 İsrailli rehineye karşılık 10 Filistinli mahkum takası yapılacak.
Taslağa göre Gazze’de yerinden edilmiş sivillerin kuzeye dönüşüne izin verilecek ancak askerlik yaşındaki erkekler hariç tutulacak. İsrailli tüm rehine kadınlar, 19 yaş altındaki çocuklar, yaşlılar ve hastalar Filistinli mahkumlarla yapılacak takasla serbest kalacak.
Her gün 500 yardım kamyonunun girişine izin verilecek, binlerce çadır ve karavan temin edilecek. ayrıca Gazze Şeridi’ndeki fırınlar ve hastaneler de onarılacak.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI