DOLAR
32,4087
EURO
34,7827
ALTIN
2.401,97
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
29°C
Antalya
29°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C

Oscar ödülleri sahiplerini buluyor: İşte ödül alması beklenen favori isimler

Antalya Bilet…

Oscar ödülleri sahiplerini buluyor: İşte ödül alması beklenen favori isimler
REKLAM ALANI
10.03.2024 17:08
0
A+
A-

Oscar ödülleri sahiplerini buluyor: İşte ödül alması beklenen favori isimler

Sinema dünyasının en prestijli ödülleri olarak anılan Oscar’lar 96’ncı kez sahiplerini buluyor. Tören bu gece saat 2’de başlayacak. Adaylar arasında hangileri öne çıkıyor? Nasıl bir yarış izleyeceğiz? Gelin bu seneki Oscar ödülleri öncesi öne çıkanlara yakından bakalım.

Sinemaseverlerin beklediği gün geldi çattı. Bu yıl 96’ncı kez düzenlenecek olan Oscar’lar için son hazırlıklar yapılıyor. Sinemanın en prestijli ödülleri olarak bilinen Oscar’lar bu sene yine Los Angeles’taki Dolby Theater’da sahiplerini bulacak.Bu seneki Oscar Ödül Töreni’nin sunucusu Jimmy Kimmel olacak.
En iyi film dahil 13 adaylığı bulunan Christopher Nolan’ın son filmi “Oppenheimer”ın bu yılki törene damga vurması bekleniyor.  Oppenheimer’ı Yorgos Lanthimos’un Poor Things adlı filmi 11 adaylıkla takip ediyor.
Yönetmen koltığunda Martin Scorsese’nin oturduğu Killers of the Flower Moon filmi 10, Greta Gerwig’in filmi “Barbie” ise 8 dalda adaylıklarıyla öne çıkıyor.
Pek çok eleştirmen Oppenheimer’ı en iyi film dalının favorisi olarak gösteriyor. Oscar tarihinde ilk kez aynı hafta vizyona giren iki film, Barbie ve Oppenheimer en iyi film kategorisinde yarışıyorAyrıca bu yıl ilk kez en iyi film kategorisinde İngilizce olmayan iki film The Zone of İnterest ve Anatomy of a Fall yarışıyor.
En iyi yönetmen kategorisinin de favorisi olarak Oppenheimer’ın yönetmeni Christopher Nolan gösteriliyor.En iyi erkek oyuncu dalının en güçlü adayı olarak da Oppenheimer’daki rolüyle Cillian Murphy’nin ismi öne çıkıyor.
En çekişmeli kategorinin “en iyi kadın oyuncu” olduğu belirtiliyor. En iyi kadın oyuncu dalındaki yarışın “Killers of the Flower Moon” daki rolüyle Lily Gladstone ile Poor Things’deki rolüyle Emma Stone arasında geçeceği tahmin ediliyor. Ancak Lily Gladstone’un Oscar’ın habercisi olarak anılan SAG Ödülleri’nde bu kategorideki ödülü kazanmış olması tahminlerde onu kıl payı öne çıkarıyor.
Gladstone en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanırsa bu ödülü kazanan ilk yeri Amerikalı olarak adını Oscar tarihine yazdırmış olacak.
Törende sahne alacak Ryan Gosling, Jon Batiste, Billie Eilish ve Finneas O’Connell gibi isimler geceye şarkılarıyla renk katacak.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI